Съдебният инспектор Александър Мумджиев иска да бъде върнат като следовател

ЧАС ПИК

Съдебният инспектор Александър Мумджиев иска да бъде върнат като следовател

57069
на 22.05.2024
Съдебният инспектор Александър Мумджиев иска да бъде върнат като следовател
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Съдебният инспектор Александър Мумджиев иска да бъде върнат като следовател в София. Той е подал документи пред прокурорската колегия на съдебния кадрови орган. Това стана ясно на заседанието на колегията.

препоръчано

На 17 май Мумджиев подаде до Народното събрание уведомление за едностранно прекратяване на трудовото правоотношение с Инспектората на Висшия съдебен съвет (ИВСС). В същия ден той депозира и заявление до главния инспектор на ИВСС за прекратяване на трудовото му правоотношение.

Ден по-рано инспекторатът го предложи за освобождаване. Като причина беше посочено негово поведение, несъвместимо със заеманата длъжност, накърняващо престижа на съдебната власт.

Доклад на районния прокурор във Враца, докладван днес от съдебните кадровици, посочва, че Мумджиев не отговаря на нравствените качества, за да бъде възстановен като магистрат. Става дума за действията на Мумджиев в града, където бе командировка.

Твърди се, че там той е отправял непристойни покани към камериерките.

Той ще бъде поканен на 29 май за изслушване пред прокурорската колегия.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК