Съдът остави зад решетки двойния убиец от пловдивската улица "Борба"

Темида

Съдът остави зад решетки двойния убиец от пловдивската улица "Борба"

16495
на 24.11.2020
Съдът остави зад решетки двойния убиец от пловдивската улица Борба
Автор:   ПИК

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Пловдив, с което остави без уважение искането на обвинения в извършване на двойно убийство Йордан  Таков за промяна на мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека и го остави в ареста, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Срещу Таков е повдигнато обвинение за това, че на 26 ноември 2019 г. в Пловдив е застрелял със законно притежаван пистолет "Макаров" своя съдружник Христо Ботев и баща му Васил Ботев. Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства се стига до извода, че не са налице нови обстоятелства. За това остава неразколебано основаното подозрение за съпричастността на Йордан към деянието, в което е обвинен. Съдът смята, че при исканата по-лека мярка за неотклонение има опасност обвиняемият да извърши престъпление предвид обективната и субективна тежест на престъплението, в което е обвинен.

Определението на Апелативен съд - Пловдив, е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това