Съдът проверява адресната регистрация на кмета в Горна Оряховица

Темида

Съдът проверява адресната регистрация на кмета в Горна Оряховица

8092
на 15.11.2019
Съдът проверява адресната регистрация на кмета в Горна Оряховица
Автор:   ПИК

Съдът във Велико Тръново нареди да бъдат проверени удостоверенията за адресна регистрация на кмета на Горна Оряховица, съобщава БНР.

Започнатото дело е по жалба на местната коалиция "БСП, АБВ, Движение 21". Те твърдят, че Добромир Добрев е избран нелегитимно, тъй като не отговаря на условието за уседналост. В съдебна зала адвокатите на жалбоподателите поддържаха тезата, че Добрев няма актуална адресна регистрация нито в Горна Оряховица, нито някъде другаде в страната. Според тях документите за регистрацията му са издадени от некомпетентни служители.

Самият Добрев не се яви в съда. Защитата му заяви, че става въпрос за пропуск на длъжностните лица по гражданска регистрация, тъй като не е въведен хартиеният носител в автоматизираната електронна система на национална база данни население.

Това е третият пореден мандат на Добрев като кмет на Горна Оряховица. Следващото заседание по делото е насрочено за 22 ноември.

препоръчано

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Най-мощният ритуал за привличане на любов Най-мощният ритуал за привличане на любов
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Експериментът Петков-Василев донесе милиарди щети. Нашите избиратели не допускат коалиция с ПП (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Експериментът "Петков-Василев" донесе милиарди щети. Нашите избиратели не допускат коалиция с ПП (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това