Вход
София
Времето в София 13 o C

С бонуса от 50 лева си купих лекарствата - това не е малко за един пенсионер

С бонуса от 50 лева си купих лекарствата - това не е малко за един пенсионер

на 03.10.2020
57304
0
С бонуса от 50 лева си купих лекарствата - това не е малко за един пенсионер
Автор: "Ретро"
03.10.2020
0
57304

Напоследък хората са озлобени от тежкия живот, от безпаричието, от големия стрес, на който са подложени в напрегнатото ежедневие. Оплакват се, сипят хули и отричат всичко. Доста критики прочетох и след като бе съобщено, че на пенсионерите ще дават бонус от 50 лв. към пенсията три месеца. Малко били тези пари, за нищо не стигали, защо имало за магистрали, а за пенсии – не.

Аз пък искам да кажа, че съм доволна от тази добавка. Все е някаква помощ за мен и за другите пенсионери. С тази сума миналия месец успях да си платя сметката за тока и да си купя лекарствата по здравната книжка. Мисля, че това не е малко. 

Колкото до недоволните – да, трябва да ни увеличат пенсиите, и моята е малка. Вярно, че децата ми помагат финансово всеки месец и без тях трудно бих се справила. Но знаем, че в момента криза има в цял свят. И явно това са възможностите на държавата в момента.

И протестиращите не ги разбирам. Да, всеки има право да изказва мнението си, но е добре да знае какво иска и да предлага някаква алтернатива. А не просто да вика „Долу“ и да минава границата на доброто поведение с грозни сцени по улиците.

 

Женя Николова, Пловдив

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34839
архив

Чукча отива на гости в съседното село при приятел. Пред иглуто на приятеля седи опната кожа от бяла мечка. Чукчата пита:
- Колко пъти стреля в него?
- Десет!
- А, колко пъти го уцели?
- Нито веднъж!
- Е от какво умря?
- От смях!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x