Танева увери: Продължава комуникацията с ЕК, за да няма нулева година за улов на калкан

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Танева увери: Продължава комуникацията с ЕК, за да няма нулева година за улов на калкан

5189
на 12.12.2015
Танева увери: Продължава комуникацията с ЕК, за да няма нулева година за улов на калкан
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Продължава комуникацията с ЕК, за да няма нулева година за улов на калкан. Това каза пред журналисти министъра на земеделието и храните Десислава Танева, предаде „Фокус”.

препоръчано

“В момента тече активна комуникация с комисията, като финалните преговори ще са в понеделник, по време на Съвета на министрите. Факт е ,че имаме забележка относно контрола върху улова и съществуването на улов, който е напрактика неразрешен и нерегламентиран от квотираната риба. От там идва проблемът. Тези предложения на комисята се основават и на съответните научни анализи за намаляване на запасите в Черно море ”, посочи министър Танева.

„Това не е драма, миналата година също имахме такова предложение за намаляване на квотите – не се получи, преборихме се за оставането”, коментира тя.

Министърът припомни, че сме поели ангажименти относно повишаването на контрола върху недекларирания улов – изсветляването на сектор „Рибарство”, като посочи, че част от тези ангажименти вече са изпълнени, а друга предстои за изпълнение.

Всички тези факти очевидно притесняват ЕК и дават основание за такива предложения, същото е и за Румъния, допълни Танева.

Министърът посочи, че една от родните браншови организации сама е пуснала писмо до ЕК с предложение да има 0 тона квота, но отказа да коментира дали това говори за война между браншови организации.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК