ТАПА: Турската система на ГКПП „Капъкуле” се срина. Опашката от автомобили се увеличава

Животът днес

ТАПА: Турската система на ГКПП „Капъкуле” се срина. Опашката от автомобили се увеличава

8386
на 26.04.2019
ТАПА: Турската система на ГКПП „Капъкуле” се срина. Опашката от автомобили се увеличава
Автор:   ПИК

Ситуацията с трафика на ГКПП „Капъкуле” към входа за Турция се усложнява поради срив на компютърната информационна система на турските митници, съобщи МВР.

препоръчано

Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като са напълно блокирани на вход към Турция, както турският, така и българският пункт, съобщават от българското външно министерство.

При проведените срещи със служители на Генералното консулство в Одрин и българските гранични власти, турските гранични и митнически органи са заявили, че предприемат необходимите мерки за отстраняване на срива.

Създадена е организация, включително като е увеличен значително и личният състав, с цел да поемат натрупаните опашки и повишения трафик през празничните за България дни.

Отворени са всички трасета на влизане в страната за леки автомобили и 3 трасета за автобуси. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно, като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира.

 При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на:

 Телефон: 0090 284 214 06 17

 Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140

 Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164

свързани новини

 

 

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това