BG EN

Тарикатска манджа

Читателски рецепти

Тарикатска манджа

10077
на 02.10.2013
Тарикатска манджа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необходими продукти:

препоръчано

Агнешки дреболии, 1/2 кг гъби, 1-2 ч. ч. бяло вино, 1 пакетче масло, чесън на прах, черен пипер, 1 връзка магданоз, пресен джоджен. За заливката: жълтъците на 4 яйца, 1/2 кофичка кисело мляко, настърган кашкавал.

Начин на приготвяне:

Агнешките дреболии се измиват много добре, сваряват се и се нарязват на ситно. В подсолена вода се сваряват гъбите и се нарязват на филийки. В тава се смесват гъбите и дреболиите, добавят се виното, чесънът, черният пипер, маслото (разпределено равномерно на филийки), магданозът и джодженът, накълцани на ситно. Пече се в предварително загрята фурна. След като се запекат гъбите и дреболиите се прави заливка от жълтъците и киселото мляко. Когато заливката започне да хваща коричка, равномерно се разпределя настърганият кашкавал.

Фурната се изключва, а кашкавалът междувременно се разтапя. Ястието се поднася със зелена салата.

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Огромни протести в цялата страна в защита на стабилността - вижте какво се случва в Кърджали и Белица (НА ЖИВО/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Огромни протести в цялата страна в защита на стабилността - вижте какво се случва в Кърджали и Белица (НА ЖИВО/ВИДЕО)
ново
Днес: 81
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК