Таяни призова евродепутатите да дарят дневната си надница за "Нотр Дам"

ЕС

Таяни призова евродепутатите да дарят дневната си надница за "Нотр Дам"

9779
на 16.04.2019
Таяни призова евродепутатите да дарят дневната си надница за Нотр Дам
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни призова евродепутатите да дарят дневната си надница за възстановяването на катедралата "Нотр Дам" в Париж, пострадала от снощния пожар.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск определи пожара като трагедия и призова всички държави от ЕС да се включат във възстановяването на храма. "Франция може да се справи сама, но не става дума само за пари, а за нещо много по-дълбоко", поясни той.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че вчерашният ден е бил ужасен за онези, които обичат Франция и Париж. "Това е трагедия, която засяга живота на французите. Външният образ на френската сила бе обхванат от пламъци, тежко ранен, по малко овдовяхме. Ранени бяха Европа и Франция" добави той.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Политическите групи в ЕП също изразиха съпричастие с французите заради снощната стихия. Групата на Европейската народна партия отбеляза, че хората вървят напред, не когато скърбят заедно, а когато заедно съграждат. Социалистите и демократите заявиха, че Париж и французите не са сами, и заслужават европейско съпричастие.

Европейските консерватори и реформатори настояха политиката да бъде оставена настрана и призоваха хора и с друга вяра да помогнат за възстановяването на черквата. Заедно ще възродим катедралата и тя ще грее още по-красиво отпреди, добавиха либералите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи
ПИК TV x
Шефът на ДАНС Пламен Тончев пред ПИК: Операцията срещу Паскал започнала преди повече от 8 месеца, Живко Коцев е следен половин година Шефът на ДАНС Пламен Тончев пред ПИК: Операцията срещу Паскал започнала преди повече от 8 месеца, Живко Коцев е следен половин година
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК