Вход
София
Времето в София 23 o C

Тежката артилерия на немския печат Zeit съсипа сделката на "Фолксваген" в Турция – Ердоган я прави по политически причини! Държавни гаранции в държава без закони не струват нищо

Тежката артилерия на немския печат Zeit съсипа сделката на "Фолксваген" в Турция – Ердоган я прави по политически причини! Държавни гаранции в държава без закони не струват нищо

на 22.08.2019
190514
38
Тежката артилерия на немския печат Zeit съсипа сделката на "Фолксваген" в Турция – Ердоган я прави по политически причини! Държавни гаранции в държава без закони не струват нищо

Легендата в турската журналистика Джан Дюндар излезе с опустошителна критика срещу "Фолксваген" във вчерашния брой на тежката артилерия на немската новинарска преса - Die Zeit. Дюндар живее в изгнание в Германия, след като е арестуван в Турция, тъй като в ролята си на главен редактор на "Гюмхюриет" публикува снимки как турското военно разузнаване въоръжава ислямистките бунтовници в Сирия.

Дюндар започва разказа си със спомените от времето, когато Ердоган става кмет на Истанбул и обновява публичния транспорт и личния гараж на общината с мерцедеси като символ на прогреса и мощта си. Днес, турският президент изглежда обръща гръб на щутгартския концерн в полза на "Фолксваген", но мотивите са същите – политика, политика и пак политика, казва журналистът.

Според Дюндар, Ердоган е приел всички условия на немския концерн, тъй като режимът му ще използва гигантския мултибранд завод за политически причини. Журналистът посочва, че Турция среща огромни трудности в привличането на подобни инвеститори, тъй като потъпква върховенството на правото и постоянно създава заплахи за политическото и икономическо бъдеще на страната.

Ако Ердоган получи завода на Фолксваген, това ще реабилитира режима му на световната сцена и ще му помогне да привлече още компании.

Статията цитира премиерът на Долна Саксония, Щефан Вайл, който според турската легенда на журналистиката е бил принуден от надигащото се недоволство в немското общество да обяснява, че решението на "Фолксваген" ще бъде чисто икономическо, но не политическо.

Дюндар нанася тежък удар на социалиста Вайл като декларира, че решението на "Фолксваген" за Турция ще даде впечатление, че концернът инвестира не толкова в държава, а в режим.

БИТКАТА ЗА "ФОЛКСВАГЕН": Бойко Борисов взима нещата в свои ръце

БИТКАТА ЗА "ФОЛКСВАГЕН": Бойко Борисов взима нещата в свои ръце

Мега-инвестицията на "Фолксваген" още не е загубена, а...

на 13.08.2019

Защото държавните гаранции не струват нищо в държава, която не зачита собствените си закони. Дюндар завършва статията си с препоръка "Фолксваген" да се ориентират към изискването на върховенство на правото, което ще бъде от полза както за самите тях, така и за народите на съответните държави.

ПИК призовава българското правителство, "Аутомотив клъстър" България и българска строителна камара да се обединят час по-скоро зад подобрената оферта за локация около София и да използват златния шанс в края на август, който се отваря след истинският артилерийски огън на немската преса срещу режима на Ердоган. Всеки час забавяне може да е фатален!

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(38)
1
не желая вредните производства на запада да се изнасят в българия да си строят завода в алпите а гостите на меркел от арабския свят да работят в него
2
Държавата без закони е Бойкпстан
3
Хакнаха сайта на ПИК цял час не може да се влезе чак сега тръгна
4
Фолксваген Никога Няма да Дойде в Задунайския КЕНЕФ, Защото Мирише на Съветски Л-АЙНА ! ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ! ИЗБИВАЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРЕПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ,ТЕ НЕ СА ХОРА ! 30 Години ФАЛШИВ Преход ! 75 Години НЕЗАКОННА Комунистическа Власт ! 141 Години ЗАДУНАЙСКА Славяно Мангалска Губерния ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! АКО СИ БЪЛГАРИН: НЕ РАБОТИ. НЕ ГЛАСУВАЙ. НЕ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ. ВЛАСТТА Е НЕЗАКОННА ОТ 75 ГОДИНИ. ДЪРЖАВАТА НЕ Е БЪЛГАРСКА ОТ 650 ГОДИНИ. ДА СЕ ЛИКВИДИРА ! Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски. Цялата Земя от Москва до Казан, от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска. Ние Наследниците на Императорския Род Дуло ще Ликвидираме Този 140 Годишен Руско-Турски Кенеф и Възстановим Българската Държава. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
5
Не мога да разбера защо комунистите не искат Фолксваген да дойде в България. Някой има ли обяснение ?
6
Който плаща музиката , той казва какво да свири - в случая политика няма място ! "Volkswagen" избира Турция по икономически причини !
7
Защо nedodelko се крие под чужди имена точно като партизански ятак, от какво се страхува?! Това е присъщо на селските моми
8
Всичкото 'убаво, ама в тая тъй голема статия нема една добра дума за България и нап'та Tukва!!!
9
Дали Ердоган ще си рекламира режима , или ГЕРБ и Бойко Борисов техния режим е равносилно и двамата са диктатори в една или друга степен.Ако аз съм инвеститор ще гледам пазара, Турция са 83 милиона , а ние под 7 милиона е това е, Фолксваген го интересува пазара , а не политиката, в Китай не е също хубаво, ама са 1.5 милиарда и там имат завод, трябва да са супер тъпи да инвестират в България, ние не ставаме за нищо, застаряло население и бедно кой ще им купува колите?!
10
Защото предпочитат Варбург пред Фолсфаген!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Ами хората искат мирна държава,а не така която купува самолети от САЩ
13
ДАНО СЕ ИЗВЪРТЯТ НЕЩАТА И ФОЛКА ИЗБЕРЕ БЪЛГАРИЯ,НО ТОВА ЩЕ Е ТРУДНО... ЕРДОГАН ОБЕЩАВА ЗЕМЯ,ПАРИ,СТРОЙТЕЛСТВО ВЪВ СРОК,ИЗКУПУВАНЕ НА 40 000 коли годишно... НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СЪРДИМ НА ГЕРМАНЦИТЕ АКО ИЗБЕРАТ ТУРЦИЯ...
14
Нецензурно съдържание - не видяхте ли?
15
ZENZURATA E GLADNA I MI IZYADE DOBRONAMERENOTO SPODELYANE NA ''GLEDNATA MI TOCHKA""> NEKA DA I BADE SLADKO NA ZENZURATA>?!!!
16
............КЪФ ФОЛЦЕВАГИН КЪФ Ф 16 ?.......С ТЕЯ УТРЕПКИ.......ГЛЕИ СЕЛЕНИНА РАДЕФ ГЛЕИ ТИКВАТА ГЛЕИ МУ МИНИЗТЕРИТЕ.........И КВО ?..........МИ БУЛГАРИЯ КОЧИНАТА Е У ЧУМА !.......
17
................БОРИСОФ ЛИ ?......МИ ТОИ Е С ИЗТЕКАЛ СРОК !.......
18
Да не би пък в България да имаме върховенство на закона? НЕ! Да не би да няма и тук диктатура на олигархията, облечена в политическа власт? Имаме! И каква е разликата с Турция? Това, че нашите престъпни политици са толерирани и финансирани от фондации например от Германия! Това е същия двоен стандарт-във Франция използването на сълзотворен газ и гумени куршуми и побоя над демонстранти е върховна проява на демократичност, а във Русия е диктатура и недемократично! Нашия падишах е най-демократичния падишах в ЕС!
19
Ние не искаме Фолцфаген, ние искаме да махнем Борисов. Какво ни топли Фолцфаген, като вече повече от 10 голини не може да се докопаме до властта, до цялата власт. Един прост пожарникар ни еб@ва майката. Ако дойде Фолцфаген, всички ще мислят че е заслуга на Борисов. Ние искаме да паднат санкциите срещу Русия, Мая кмет на София и да се маха тоя Гешев, щото и той почна да ни еб@ва майката.
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Отдавна мина времето на не разстреляните БГ-примати,които натрапиха криминалната система,като политически и социално-икономически ред, в една мутренска,неуправляема кочина,където отдавна няма стратегически инвеститори.VW знае добре,че ако инвестира в Мутристан/с безбожно скъпия ток/ и неконтролирана престъпност и допотопна инфраструктура е все едно,че инвестира в Еритрея.Не се вижда и минимална конкуренция с Турция,в посока квалифицирани кадри,където има 4000 готови специалисти. Тиквоча и ПлювнАлиев живеят в някакъв паралелен,друг свят!
22
отговор на коментар
В БСП има много повече от 4000 кадърни кадри, даже бих казал 400 000, само един път да вземем властта и ще покажем какво е демокрация, свобода на словото и правова държава.
23
отговор на коментар
Защото другарят Ленин е казал-Колкото по-зле,толкова по-добре,а позитанските и драгалевските комуняци са верни негови последователи!
24
отговор на коментар
Наистина ,колко трябва да си прост и тъп, за да напишеш българия,алпите и меркел !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ама с рабфак и АОНСУ толкова !Другия път си напиши и желанието ,например- москва,урал !
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Доле Герп! Доле Боко!
27
когато си тъп, няма как да съзнаваш, че си тъп - тъкмо защото си тъп, ПЕТЪРЧО, само това ще ти кажа .
28
Къде изчезнаха гръмките коментари, че Бсщицата от СИК е уредил кинцерна да строи тук? А, пишоци-мишоци??? Кой ще инвестира тук докато този тупан от Банкя властва? Той прави само това, властва а не управлява. В главата му отдавна всичко е суроватка, изфирясъл, изхабен, уморен но епил се във власта само и само да оцелее. От WV да не са побъркани, те знаят как изнудва чичката всеки проявил глупостта данни се довери. Помните онзи китаец който искаше да развива бизнес тук. Бащицата разпоредил да му го докарат и му заявил, искаш бизнес тук, тогава даваш 32 милиона на един който ще ти движи нещата и започваш. Китайчето веднага си заминал. А онази турска банка която искаше да купи една наша такава, поискал им 50 милиона!!!!! И това се знае в бизнес средите. А тук в този оПИКан сайт писаха, че всичко е решени, у нас ще е!!!!! Скапаняци, целувачи на Божеството Суджука!
29
WV ще отиде в Турция и само след година-две ЩЕ МОЛИ БЪЛГАРИЯ за да се премести! Големината на държавата НЕ ОЗНАЧАВА НИЩО! Пазара на северо-изток е много по-голям от този на Турция и Сирия. Аз не познавам южняк мюсулманин-техник! WV вече изостава в технологиите нужни са му перспективни кадри (с компютърна ГРАМОТНОСТ) за в бъдеще.
30
отговор на коментар
Чия компания е въпросната що не си отговорите?
31
Taq treperushkata moje da si mushne zavoda tam kadeto slance ne ogrqva.
32
отговор на коментар
Моля,моля,другарят Дайнов е преподавал история на БКП в АОНСУ,а той е безкрайно десен,другарят Костов го е казал!
33
До №10. Колега, пише се фолксваген. а не фолсваген! Ама карай, той и Б. Винетуф не е винаги правилен в изказа си, та ти ли?
34
Аве бай х.,не можа ли да измислиш по голяма простотия от тази ве??!!Как ви плащат грешни пари за тролене,като нямате и пети клас ?!Не искали германците държава която била войнолюбива,щот щяла да се “въоръжи“ с осем, пиша го и с цифра 8, самолета,а искали другата ,мирната дет била “само“ с осемстотин??!!Ама като измисляте простотии,ама напрегнете тиквите,дето ги имате за глави и си измислете читави опорни точки,че ще ви се смеят и Ердоган и германците!!
36
отговор на коментар
Хората искат "мирна държава" която напада всичките си съседи под ред!!! И нищо освен оръжие и ресурси не произвежда а останалото краде изнудва и заплашва докато го получи!!! Освен това вместо да се развива
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
отговор на коментар
Ето поредния РУБЛО - ТРОЛ КОЙТО РЕВЕ ЗА РУСКИТЕ ФАШИСТИ А ГАМЕНИТЕ И ЛУМПЕНИТЕ СРАВНЯВА С МИРНО ВЪЗМУЩЕНИЕ НА ИЗЛЪГАНИТЕ РУСНАЦИ!!! А ПЛАТЕНИТЕ ОТ РУСИЯ НЕО НАЦИСТИ(ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ) В ФРАНЦИЯ СЕ ЗАЩИТАВАТ, НО В РУСИЯ ДАЖЕ И НА РАЗХОДКА НЕ МОЖЕШ ДА ИДЕШ, БИЯТ ТЕ, ЧУПЯТ ТИ КРАКАТА И ТЕ АРЕСТУВАТ ЗАЩОТО МОЖЕ И ДА СИ ПРОТЕСТИРАЩ, ВООПЩЕ НЕЕ ЕДНО И СЪЩО ЕДНИТЕ ПОДПАЛИХА ПАРИШ, БИХА, РОШИХА И КРАДОХА И В ЕДИН МОМЕНТ ГИ СПРЯХА С СИЛА А В РУСИЯ ЗА ЛОЗОНГ СРЕЩУ ПУТЛЕР БИЯТ И АРЕСУВАТ!!! ЗАЛИ Е СЪЩОТО??? А И В РУСИЯ Е НЕ ОРГАНИЗИРАНО А В ПАРИШ ДАЖЕ ЖИЛЕТЧИЦИ ИМ РАЗДАДОХА ДА НЕ ДАДЪТ ПО НЯКОЯ РУБЛА ПОВЕЧЕ!!! ВМЕСТО ДА ГИ РАЗДАДЪТ ЗА ПЕНСИИ НА УШАНКИТЕ!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 19530
архив


Детективът, специалист в преговорите, пристига на местопроизшествието.
- Каква е ситуацията? - пита той.
- Тежка! Двама са се барикадирали във винпрома, имат заложници - казва шефът.
- Имаме ли контакт с тях? - пита специалистът.
- Говорим с някой, представя се като Вуте.
- Какви са исканията им?
- Идея си нямам, трети ден ги формулират.

няма нови новини
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
сега
2556
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Топмодел роди в Дубай втора рожба на Таки - ето защо подземният бос върна новия претендент за милионите си в България - само в "Жълтите новини"
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Не крещете и не работете - днес е ден на миротворството и спокойствието
x