Тихомир Безлов: Броят на смъртните случаи от COVID-19 у нас ще продължи да се увеличава

Здраве

Тихомир Безлов: Броят на смъртните случаи от COVID-19 у нас ще продължи да се увеличава

16755
на 04.08.2020
Тихомир Безлов: Броят на смъртните случаи от COVID-19 у нас ще продължи да се увеличава
Автор:   ПИК

Вероятно броят на смъртните случаи от COVID-19 ще продължи да се увеличава. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Той прогнозира висок процент на трагичен изход сред заразените от домовете за възрастни хора в Русе и Варна.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Анализаторът коментира, че прави впечатление, че много от починалите пациенти не минават през интензивните отделения на болниците, за което няма ясна причина - примерно промяна в алгоритъма на лечението. 

Според него старите институционални решения при първата вълна са престанали да работят: "РЗИ се оказа една добре работеща и ефективна система. Те проследяваха случаите на заразени. Нямаха тестове да тестват от първи и втори ред хората, но карантинираха и тогава имахме около 200 хиляди човека под карантина, което е огромно число за България, което подтискаше вълната. Втората мрежа е полицията - те проверяваха карантинираните и заедно с РЗИ взаимно се контролираха. Това беше до юни. Хората престанаха да се пазят, но това е друга тема".

Безлов изтъкна, че вълната на отричащите опасността от коронавируса оказва влияние върху разпространението на инфекцията. 

Четвърта седмица имаме между 1500 и 1680 новозаразени, посочи той и коментира, че това са добри данни, защото стоим на едно ниво.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК