Томислав Дончев: Сформирането на стабилно правителство с ясни премиер, програма и отговорност е най-важната задача

Политика

Томислав Дончев: Сформирането на стабилно правителство с ясни премиер, програма и отговорност е най-важната задача

16829
на 30.05.2024
Томислав Дончев: Сформирането на стабилно правителство с ясни премиер, програма и отговорност е най-важната задача
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Сформирането на стабилно и работещо правителство, с ясен премиер и министри, с ясно мнозинство и програма, и да е ясно кой носи отговорност е най-важната задача пред политиците. Ние ще положим огромни усилияза това, ако имаме шанс, защото изминалите три години застой струват много скъпо на българите. За три години нищо не е построено, автомагистрала „Хемус” е дотам, където я оставихме ние, поне 800 милиона, които бяха заделени за строителството й, вече ги няма, не е ясно къде са. Тунелът под Шипка – три години стои на трупчета. Късите хоризонти на управление не са успешни, затова е важно съставянето нанормално, истинско правителство с ясна управленска програма, с акцентвърху образованието и индустриалното развитие, както и възобновяване настроителството на инфраструктурни обекти в страната. Това заяви в Габрово водачът на листата на ГЕРБ-СДС и заместник-председател наГЕРБ Томислав Дончев.

препоръчано

Заедно с кандидатите за народни представители в област Габрово Михаил Митов, Максим Садинов, Мария Пенева и Веселин Данчев, той посети фирми в региона, срещна се с представители на бизнеса и разговаря с жители на областта.

Томислав Дончев беше категоричен, че има какво да се подобри в образованието, така че то да обуславя икономическото развитие, да се скъса с формализма и учениците да не бъдат насърчавани да зубрят, а да придобиват знания и умения. „Отделно трябва да направим така, че много повече младежи да учат инженерни науки, математика, физика, това от което икономиката има нужда.

Ако има нещо специфично за областта, това е професионалното образование. Габровска област е с подчертан индустриален профил. В контекста на фактически недостиг на работна сила, за да запазим и развием този потенциал, ни е необходимо даразвиваме професионалното образование - и като качество на подготовка в професионалните гимназии. Квалифицирани и подготвени специалисти и работници означава по-конкурентноспособни предприятия, по-високи заплати”, каза Томислав Дончев.

„За да има различен подход в политиката и различно развитие, трябва повече млади хора да се включат в управлението на страната - да адаптираме пазара на труда, който да задържа и връща младите хора. Икономиката, бизнесът, бъдещето ни развитие са свързани с човешкия ресурс, затова към него трябва правилен подход”, каза кандидатът за народен представител от гражданската квота Михаил Митов, който е на 25 години, учил и работил в чужбина, а от 4 години се реализира в Габрово.

Относно тунела под Шипка Томислав Дончев припомни, че правителството на Петков е опитало да го спре, чрез промяна в Плана за управление на Природен парк „Българка”, а второто правителство на промяната не е направи нищо по темата. „Разбрах, че в МРРБ са разсъждавали за някакви други трасета през Стара Планина. Да ви кажа, уморих се от разни кадри, които се появяват незнайно откъде и започват да разсъждават по теми, които са измислени преди десетилетия.

Проектът трябва да се рестартира. Тук друг вариант няма. Защото този проект енеобходим, защото е важен за България и Европа, защото ако не го реализираме ще връщаме пари”, каза още Томислав Дончев. Той обясни,че вече е трябвало да се строи и обходният път на Севлиево, за да не минава трафикът през града. „Но инфраструктурата не са само пътища.Трябва да се довършат всички инвестиции по рехабилитация на довеждащия водопровод, за да може в Севлиево да няма повече режим наводата. Трябва да се довърши и язовир „Нейковци” край Трявна. Само ще припомням, че при последното ни правителство беше изготвенинвестиционен проект, Подробен устройствен план и са направени необходимите отчуждителни процедури. Очаквам стойността да е около 30млн. лева. И не на последно място - проектът за изграждане наиндустриална зона между Габрово и Севлиево не беше приоритет през последните 3 години, за съжаление. Надявам се скоро отново да бъде”, казаоще Томислав Дончев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК