Топ юрист захапа Висшия адвокатски съвет заради позицията им за главния прокурор

Акценти

Топ юрист захапа Висшия адвокатски съвет заради позицията им за главния прокурор

89590
преди 10 часа
Топ юрист захапа Висшия адвокатски съвет заради позицията им за главния прокурор
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Борислав Сарафов е единствената кандидатура за главен прокурор. Предложението за неговата кандидатура беше направено от Стефан Петров, Пламен Найденов и Светлана Бошнакова по време на последното заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), в което можеше да се правят номинации за нов главен прокурор.

препоръчано

В момента Сарафов е изпълняващ функциите главен прокурор, след като мандатът на предшественика му Иван Гешев беше прекратен предсрочно. 

Срещу номинацията, адвокатурата изрази своето недоволство и излезе на малоброен протест, който пък беше яхнат от редица политици от дясно-либералния спектър на политиката. 

Адвокат Росен Димитров обаче реагира остро на поредната политическа акция на гърба на прокуратурата и попита остро чрез Фейсбук, защо Висшият адвокатски съвет не излезе с позиция, че освбождаване на главен прокурор от съвет с изтекъл мандат също е недопустим.

“Висшият адвокатски съвет напомнил позицията си, че избор на главен прокурор от съвет с изтекъл мандат е обществено недопустим!

Добре!

Защо Висшият адвокатски съвет не излезе с позиция, че освбождаване на главен прокурор от съвет с изтекъл мандат също е недопустим???

Или тогава не искаха Иван Гешев и се радваха на нещо, срещу което сега роптаят (реват)?!

*Същото важи и за адвокастките колегии, които обявиха протести срещу Сарафов!

**Даже от ''Правосъдие за всеки'' твърдяха, че ВСС с изтекъл маднат изпълява пълнощенно функциите си и трябва да освободи Гешев, както и стана, и те бяха предоволни!,“, написа той във Фейсбук.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК