Топ 5 на най-продаваните книги на издателство "Милениум" (14-21 септември)

КУЛТУРА

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство "Милениум" (14-21 септември)

5997
преди 5 часа
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство Милениум (14-21 септември)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Сензационната книга “Златото на Вълчан войвода” е най-продаваното заглавие на издателство „Милениум“ за изминалата седмица. В нея ще намерите разкрития за  съдбата на мистични светилища, съкровища и древни знания, скрити в недрата на нашата земя, както и за истинската история на легендарния Вълчан войвода и неговото несметно богатство.

препоръчано

Второто място заема „Личният живот на Филип II Испански“ от популярната поредица за интимните тайни на великите владетели. По времето на този монарх Испания достига най-голямото териториално разширение в своята история, като същевременно води тежки сражения на европейския континент. 

Следващата позиция в класацията е за хитовия психологически трилър „С добри намерения“. Това е втората част от новата трилогия на известния в цял свят израелски писател, който родните читатели свързват са „Убийствен ум“, „Смъртоносен мрак“, „С вкус на кръв“ и „Опасно влияние“. 

В Топ 5 влизат още изящната стихосбирка „Не ми се тръгва“ от Недялко Йорданов и безценното четиво „Димков: Всички рецепти“.      

1. “Златото на Вълчан войвода”, Галина Иванова. Казват, че българите ходят върху злато. Заради изобилието от златни находища и златоносни реки, но и заради богатите древни култури, обитавали нашите земи и оставили своите „златни“ следи в културните ни пластове. България е истинско съкровище - за историци, археолози, културолози и приключенци, но също така и за иманяри, малджии, търсачи на заровено имане. Легендите за затрупани светове и богатства у нас са много, но кои са истина и кои – мистификация? Къде има реални находки, колко от тях са вече изровени и колко - потулени или направо „засекретени“ заради политико-икономическата конюктура? Чрез сериозна историческа фактология, научни изследвания, автентични свидетелства и многобройни документи настоящата книга осветлява редица въпроси като:       
Какви богатства се търсят у нас, какво е намерено и кое още не?      
Каква е скритата сила в Панагюрското златно съкровище и къде е то сега?        Какво знаем за подземните градове на атлантите по нашите земи?       
Какво крие гробницата на богинята Бастет?       
Кой всъщност е Вълчан войвода и къде са съкровищата му?       
Каква е съдбата на царските богатства след падането на България под османско робство?       
Кои безценни родни артефакти са у частни колекционери или в чужди музеи?        Каква е структурата на съвременното българско иманярство и може ли държавата да противодейства на мафията?

2. „Личният живот на Филип II Испански“, Ростислав Ботев. Филип II (1556–1598) от рода Хабсбург е един от най-великите крале в историята на Испания. В годините на управлението му страната достига зенита на могъществото си и владее територии във всички познати тогава континенти. Воден от дълбоко религиозно чувство, „най-католическият крал“ – както го наричат, презира протестантското учение и води безкомпромисна външна политика. По време на управлението си влиза във военни конфликти с най-значимите владетели на онова време –Анри II, Сюлейман Великолепни и Елизабет I, а мрачната му решителност невинаги е най-успешната стратегия. Макар и изключително предан на семейните дела, Филип има завиден интимен живот, наситен с перипетии, трагизъм и обрати, заради които е принуден да се ожени цели четири пъти, за да подсигури наследството на кралството и династията. Интересът към него от страна наисторици и романисти не стихва в продължение на столетия: образът му многократно е пресъздаван вхудожествената литература, театъра и киното и именно тези интерпретации са изградили твърде изопачената съвременна представа за личността и управлението му. Настоящото документално изследване отсява легендата от действителността и представя Филип II Испански и неговото време в цялата им сложност.

3. „С добри намерения“, Майк Оумър. Пътят към ада често е постлан с добри намерения... Парламентьорката Аби Мълан, звезда на нюйоркската полиция след няколко успешно разплетени случая със заложници, отново е изправена пред труден избор. Виртуално конспиративно общество от анонимни пазители на реда и морала изведнъж се материализира в съвсем реални нарушители, похитители и убийци. Нападението им е в квартално училище, а сред пленените ученици е дъщерята на Аби. Часовникът тиктака и животът на всички виси на косъм, ако талантливата полицайка не успее да прозре навреме дълбоката тайна на главния конспиратор. Случаен ли е създалият се хаос, или е добре премислен план за убийство? Има ли логика в кодовите имена на похитителите? Как да бъдат сглобени парченцата от пъзела в стройна картина, преди да е твърде късно? Ще се справи ли Аби с предизвикателството, или ще я погълне крахът на добрите намерения? „Читателите просто ще се влюбят в Аби Мълан и ще очакват още и още истории с нея.“

4. „Не ми се тръгва“, Недялко Йорданов

Не ми се тръгва... Гледам се на екрана... Всичко на него личи...
Тези дълбоки бръчки... Тези стари очи...

Бяла брада... Неподстригана... Подстригана бяла коса.
Въобразявах си някак... Стават и чудеса...

И се надявах, че може да не изглеждам стар...
Тези жестоки камери... Прожекторът като фар...

Очите ми - вече притворени... Гласът - сякаш на друг...
Походката - да не говорим! Видно е: куцук-куцук...

И все пак хората слушат... Специално за мене дошли.
Всякакви - стари и млади, с трамваи, с метро, с коли...

Виждам лицата... Усмивките... Тук-там даже сълзи.
И ми е някак хубаво... Старата тръпка пълзи...

Връщам се несъзнателно 60 години назад...
Боже, колко е хубав тука земният свят!

Искам тук да си бъда... Не искам някакъв друг...
Ще се опитам... Ще пея... Още... Но само тук.

И докога?... Докогато... Самият аз не знам...
Просто не ми се тръгва - никак! - още за там.

Десетина години... Стават и чудеса...
Ще си подстрижа брадата... И ще си пусна коса...

Никакви стари песни, изпяти по навик стар.
Просто излизам на сцената с чисто нов репертоар.

5. „Димков: Всички рецепти“. Пътят, по който върви Петър Димков през своите 95 години живот, е труден, понякога неясен и загадъчен. В годините на социализма той е преследван, арестуван, съден и въпреки че му е забранено да работи, все пак успява да помогне на хиляди българи. В народната памет той остава като "Лечителя Български". Настоящото юбилейното издание е най-пълното, публикувано досега, и побира всички рецепти на Лечителя. В него ще прочетете истината за здравната доктрина "П". Ще научите петте правила на Димков за вечна младост и съветите му за спокоен и хармоничен живот без болести. Ще се поучите и от препоръките му за предпазване от черна магия и прокоби. И най-вече ще откриете цяр за всяка болест с прости, природосъобразни средства, без никаква химия.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: [email protected] или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК