Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (24-30 април)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (24-30 април)

4338
на 30.04.2021
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (24-30 април)
Автор:   ПИК

Най-продаваната книга на издателство „Милениум“ за изминалата седмица е „Седемгодишната война“ от Ростислав Ботев - четиринайсти том от поредицата „История на войните“. В него утвърденият автор разказва за един от най-големите световни въоръжени конфликти от XVIII век.

препоръчано

Второ място в класацията е за „Платон и светът на идеите“ от Любомир Гутев – двайсет и второто издание от серията „Философия за всеки“, в което ще откриете повече за древногръцкия мъдрец и неговите теории.

След него се нарежда „Урок за мъже“ от Иво Танев. Книгата съдържа полезни и поучителни истории от биографията на харизматичния шоумен, неговите съвети за по-добър живот и кулинарни рецепти, с които ще впечатлите и най-капризните си гости.

В Топ 5 се завръщат смразяващият психологически трилър „Мракът в сърцето ми“ от Ашли Одрейн и патриотичното четиво „Българките. Портрети на 100 забележителни жени“ от Галина Иванова.

1. „Седемгодишната война“, Ростислав Ботев. Книга 14 от поредицата „История на войните“. Седемгодишната война е многопластов конфликт, започнал в резултат на дълбоките териториални, икономически и династични противоречия, съществуващи между отделните европейски държави в средата на XVIII век. Някои изследователи дори го определят като световна война, предвид огромния географски ареал, върху който са концентрирани въоръжените действия. Крайно ожесточение бележи битките и сраженията в тази война на петте континента, а с изхода от тях се утвърждават съвършено новите тенденции в историческото развитие на всяка от участващите държави.

2. „Платон и светът на идеите“, Любомир Гутев. Двайсет и втора книга от поредицата „Философия за всеки“. Платон (428/427 – 348/347 г. пр. Хр.) е древногръцки философ и математик. Той е сред най-важните представители на елинистичната философия, един от стожерите на цивилизацията ни. Неговите концепции за света на идеите издигат духовните мотиви до теоретични начала и предлагат качествено ново разбиране за действителността. Произведенията му в областта на държавното управление пък го утвърждават като един от основоположниците на съвременната политическа философия. Всеки елемент в учението на Платон има определящ характер за развитието на философията и цялото човешко познание.

3. „Урок за мъже“, Иво Танев. Увлекателно четиво, в което Иво Танев описва 39 интригуващи случки и срещи с други известни български личности, които познаваме от сцената и екрана. Авторът предлага и полезни съвети за по-хармоничен и спокоен начин на живот. А накрая ще прочетете неговите авторски кулинарни рецепти, с които той посреща своите приятели и впечатлява гостите си и дори печели седмичния приз в предаването „Черешката на тортата“. Написани майсторски, всяка от главите в книгата съдържа не само спомените на автора, но и безценни поуки и изводи, поднесени с чувство за хумор и изпълнени със смисъл.

4. „Мракът в сърцето ми“, Ашли Одрейн. Книга за опустошителните последици на миналото и това как не познаваме истински дори най-близките си хора. Романът е спиращо дъха четиво за най-дълбоките женски страхове, за тъмната страна на майчинството, за съмненията и фиксациите, на които никой не подозира, че е способен. Напрегнат психологически трилър, който поставя на изпитание всичко, което знаем за семейството, и повдига въпроса можем ли и доколко трябва да вярваме на инстинктите си.

5. „Българките. Портрети на 100 забележителни жени“, Галина Иванова. Тази книга представя родолюбивите дела на 100 изключителни българки - революционерки, будителки, учени и интелектуалки, общественички, милосърдни сестри и лекарки, пътешественички, писателки, артистки и музикантки, спортистки и благодетелки, майки, отгледали велики българи. Биографиите на някои от тях все още тънат в забрава, постиженията на други пък са дълго отричани или все още недостатъчно оценени, личността на трети е неизменен обект на дискусии… А те до една са смели и умни жени, целеустремени и всеотдайни, истински родолюбки с ясна гражданска позиция и с безспорен принос за националната ни гордост. Днес повече от всякога имаме нужда от техния светъл пример като несекващ извор на възхищение и вдъхновение.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това