Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (28 ноември – 4 декември)

КУЛТУРА

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (28 ноември – 4 декември)

21273
на 04.12.2020
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (28 ноември – 4 декември)
Автор:   ПИК

Премиерната дванайсета книга от сензационната поредица „История на войните“ оглавява класацията за най-продаваните заглавия на издателство „Милениум“тази седмица. „Денят на варварите: 9 август 378 г.“ от Алесандро Барберо (прев. Иван Тонкин) разказва за битката при Адрианопол, по време на която се решава съдбата на Римската империя и дава началото на неизбежния й крах.

препоръчано

На второ място в списъка е „Личният живот на Луи XIV“ от Ростислав Ботев – интригуващ том, който „наднича“ зад завесите към личния живот на един от най-скандалните владетели в историята.

Третото най-търсено заглавие на „Милениум“за изминалите дни е юбилейното издание „Събрано“, посветено на 100-годишнината от рождението на поета и драматург Валери Петров.

След него са полезната „Енциклопедия на подправките“ от Галина Иванова и луксозната книга, която събира коледните разкази на някои от най-великите писатели, „Витлеемската звезда“.

 

1. „Денят на варварите: 9 август 378 г.“, Алесандро Барберо. Дванайсета книга от поредицата „История на войните“. В нея книга се разказва за събития, които бележат прехода между две епохи – от Античност към Средновековие. През IVвек Римската империя вече е разделена на Източна и Западна, тъй като не може да управлява и защитава ефективно необятните си територии. Tя се задъхва под усиления варварски натиск и търси ефективен начин да се справи със заплахата. По дунавската граница през 376 г. са разположени огромни маси от готско население и източния император Валент решава да ги интегрира в римския свят. Пребиваването на варварите в империята обаче в крайна сметка води до драматичен сблъсък с дългосрочни последици за бъдещето на европейската цивилизация.

2. „Личният живот на Луи XIV“, Ростислав Ботев. Луи ХIV живее в епоха, в която личният живот на владетелите е личен само на теория. Кралят е неприкосновен по дефиниция, но това далеч не важи за правото му на личен живот. Десетки условности го задължават да споделя строго интимни детайли от всекидневието си с целия придворен антураж, с министрите и с чуждите пратеници, а понякога е принуден да информира цялото народонаселение за здравословното си състояние или за настоящите си афери. Краля Слънце е на трона на Франция цели 72 години, от които 54 години управлява напълно самостоятелно. Води пет войни, продължили общо 30 години. Строи Версай, Трианон и Марли, отменя Нантския едикт и завзема част от испанското наследство. И за всяко от тези действия жените в неговия живот имат определена роля...

3. „Събрано”, Валери Петров. Юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на големия поет. В изящния том са включени най-емблематичните и запомнящи се стихове на Валери Петров, незабравимите му поеми като „Тавански спомен”, пиеси като „Честна мускетарска”, рядко издавани стихотворения, писани през младежките му години, песни, съчинявани за  театрални и филмови произведения.

4. „Енциклопедия на подправките. 341 рецепти за кулинария и здраве“, Галина Иванова. Книгата представя интересни факти за вкусовите качества и свойствата на над 100 от познатите ни подправки, придружени от 341 рецепти за вкусни и здравословни ястия. Предложени са и достъпни билкови отвари и смеси, с които да се избавите от различни болести на тялото и душата.

5. „Витлеемската звезда“. Най-големите имена в световната литература инцидентно или многократно с творчеството си обръщат очи към светлите християнски празници. Авторите ни завещават своя извор на вдъхновение и своята представа за чудо, с които по традиция свързваме Коледа и Рождество. Духът на тези празници е и фон, и герой в разказите на класиците от цял свят, а посланията в творбите им са най-доброто пожелание и най-ценният дар за близките и за любимите ни хора.

 

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Сподели:
Бомба x
МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това