ТОТАЛЕН КРАХ: Водещи политолози категорични - БСП отива на кино! Корнелия Нинова превърна партията от национална в регионална

Политика

ТОТАЛЕН КРАХ: Водещи политолози категорични - БСП отива на кино! Корнелия Нинова превърна партията от национална в регионална

125417
на 05.11.2019
ТОТАЛЕН КРАХ: Водещи политолози категорични - БСП отива на кино! Корнелия Нинова превърна партията от национална в регионална
Автор:   ПИК

Аз разбирам, че БСП има нужда да вярва, че са победили. Истината е, че тези хора са тежко манипулирани. Това заяви политологът доц. Татяна Буруджиева в коментар за резултата от изминалите местни избори.

препоръчано

Тя отбеляза, че в самата БСП има вътрешнопартийни проблеми. Според нея БСП не се е справила добре на местно ниво.

"БСП и ДПС много сериозно се приближават. 50% в страната БСП я няма. Това я прави партия от рода на ДПС - регионална. Организациите бяха оставени сами да си правят кампании, след като ръководството им наложи какво да правят", коментира доц. Буруджиева.

"БСП рискува повече да не е национална партия", категорична беше тя.

Същата оценка за ситуацията в БСП даде и политологът доц. Стойчо Стойчев. Пред БНТ и той каза, че левицата губи възможността си  да е алтернатива.

"БСП не успя да излезе от дефиницията, че е регионална партия. Нямат плътно национално покритие. Не могат и да претендират за алтернатива", каза доц. Стойчев.

Той коментира също, че Корнелия Нинова е имала една единствена публична изява по време на кампанията, на която е заявила, че няма да подава оставка, независимо от резултата на вота.

По отношение на бъдещето на кандидат-кметът за София Мая Манолова политологът коментира:

"Пред Мая Манолова стои труден избор дали да се имплантира някъде. Предполагам че ще изкача няколко месеца за решение".

В същото време Буруджиева и Стоев смятат, че резултатът от кметския вот е добър за ГЕРБ и те с право могат да се смятат за победители. Според Стойчев Бойко Борисов е дал заявка за реформи на местно ниво там, където има слаби резултати.

И двамата анализатори са на мнение, че ГЕРБ може да работи добре и с кметовете от други политически сили. Доц. Стойчев даде за пример кмета на София Йорданка Фандъкова. По думите му тя е доказала, че обръща внимание на районните кметове от друга партия. 

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГ: Ден за молитва, алтруизъм, снизхождение, осмисляне на живота и своето място света АСТРОЛОГ: Ден за молитва, алтруизъм, снизхождение, осмисляне на живота и своето място света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ Европа от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ "Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това