ТОТАЛНО СЛЪНЧАСВАНЕ! Веселин Марешки изригна: Аз съм Дон Кихот в съчетание с Робин Худ. Ще се кандидатирам за кмет на София, за да не е Слави или Мая Манолова

Политика

ТОТАЛНО СЛЪНЧАСВАНЕ! Веселин Марешки изригна: Аз съм Дон Кихот в съчетание с Робин Худ. Ще се кандидатирам за кмет на София, за да не е Слави или Мая Манолова

26594
на 29.06.2019
ТОТАЛНО СЛЪНЧАСВАНЕ! Веселин Марешки изригна: Аз съм Дон Кихот в съчетание с Робин Худ. Ще се кандидатирам за кмет на София, за да не е Слави или Мая Манолова
Автор:   ПИК

Аз съм Дон Кихот в съчетание с Робин Худ. И това не съм го измислил аз, а е от хора, които го пишат на моята страница във „Фейсбук” и съм се замислил върху това. Това заяви лидерът на „Воля” и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки пред сутрешния блок на Нова телевизия.

препоръчано

Той коменттира ситуацията с партийните субсидии, дали ще се кандидатира за кмет на София, каквато заявка наскоро даде и една от любимите си теми – за покупката на изтребители.

„Има вариант да се приеме прозрачно финансиране от бизнеса и от хора без ограничения – коментира Веселин Марешки ситуацията с партийните субсидии. - Субсидията обаче не очаквам да падне до 1 лв. За мен и двата варианта ще станат. Има и друг вариант, да се обсъди един минимум за издръжката на партиите.  Нужен е един минимум, независимо кой колко гласа е получил, за да съществуват наистина партиите.

Нужен е минимален праг, но пък трябва да се наложи и максимален. Защото не е нормално някоя партия да взима 7 млн. лв. субсидия, например. Двойно ограничение.

Иначе сме обявили още в началото позицията си за субсидията. Само ние и групата на ГЕРБ гласувахме първия път. Сега мисля, че и други ще гласуват. Зад това дребнотемие около 2 млн. на месец, колкото са всичките субсидии, се крият други сделки, за които в момента не трябва да говорим и те са големия проблем. Не са само самолетите. Проблемите с онкоболните, пенсионерите едва издържат. Категорично ще гласуваме за 1 лв. субсидия и сме категорични за това. Най-важното е, без значение дали народа прави грешка или не, не можем да смятаме, че народът е по-глупав. Народът трябва да бъде питан не само за субсидиите . Постоянно трябва да бъде питан, за самолети, за здравеопазването. По-мъдрите държави питат народа за всичко. Тези които имат интереси, няма да дават публично пари на партиите. Ние сме за това, че всичко трябва да е публично и прозрачно. Разсъждавам от моята гледна точка, може би на наивност. От две години съм в парламента и не съм лобирал за нито една поръчка и за мой интерес. Участвам само в прозрачни процедури и съм убеден, че държавата трябва да функционира само и единствено по този начин. Може да е наивна позицията ми, но съм такъв. Може би трябват повече донкихотовци в политиката. Дон Кихот в съчетание с Робин Худ съм. Това не съм го измислил аз, а е от хора, които го пишат на моята страница във „Фейсбук” и съм се замислил”.

Веселин Марешки коментира и възможността да се кандидатира за кмет на София.

„Казах, че ще се кандидатирам за кмет на София с лек сърказъм – каза Марешки. - .Защото ми писна 30 години само едни и същи хора да се кандидатират за едно и също – Мая Манолова, Слави Трифонов, Волен Сидеров. Няма ли други хора в партиите, че да се кандидатират едни и същи? Аз се издигам самостоятелно и търся подкрепата на хората, докато другите някой друг ги издига. Мая Манолова може да стане кмет на София, само по един начин, както и стана омбудсман – да се разбере с Бойко Борисов. Нужна е истинска борба, а не да се разиграва татър. Ако тръгнат да се гаврят с българското общество, няма да излезе нищо. Иначе,  ако реша нещо да печеля, винаги го печеля. Не съм искал да ставам евродепутат. Моята работа е тук. Тук мога да помагам на обществото. В личен план за мен е много по-добре да не съм и депутат.

Знаете, че съм един от заможните хора и не ми е нужно субсидиране или да съм депутат. Правя го, защото смятам че България и българския народ имат нужда от повече успешни хора, които да помогнат за откъсване на страната от тази ситуация.

Ако ме нямаше мен в парламента, никой нямаше да чуе за тази сделка със салометите. Нямаше да я има различната гледна точка. Всичи бяха с една гледна точка. Освен 1 лв субсидия, по-големият въпрос в референдума бе за мажоритарния избор, но защо не се говори.

Винаги съм коментирал по всяка тема. Всеки който е пристъпил закона трябва да си носи отговорността. Не са ме питали за апартаментите, не съм коментирал. Нямам проблем да коментирам тази тема”.

Веселин Марешки не пропусна за пореден път да повдигне и въпроса с покурката на самолети и споровете си в военния министър Красимир Каракачанов.

„Говореше се, че ако има сделка със самолетите, трябва да се платят разсрочено за десет години – каза Веселин Марешки. - Сега обаче какво излиза – ако има сделка, ще се плащат веднага и ще има и авансово плащане. Естествено е руските самолети да се ремонтират от руснаците. Явно Каракачанов е забъркал някаква каша пак. Ако купим Ф-16, от Беларус ли ще дойдат да ни ремонтират тези самолети? Той е свикнал да си прави разни изцепки. Готов съм да се обзаложа, че ще има сделка за салометите и няма да има разсрочено плащане, а ще се плаща авансово и накуп. Излиза, че всичко ни е наред, че всичко е добре, че има пари, обществото живее добре, и спокойно се правят разни такива сделки от Каракачанов”.

 

Сподели:
Бомба x
Угасете скандала с тези помиряващи секс пози Угасете скандала с тези помиряващи секс пози
ПИК TV x
ПИК TV: Подкупни митничари от Лесово с окончателни присъди - взимали по 400 евро за кафе (ВИДЕО) ПИК TV: Подкупни митничари от "Лесово" с окончателни присъди - взимали по 400 евро за кафе (ВИДЕО)
ново
Днес: 206
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това