ТРАГЕДИИТЕ НЯМАТ КРАЙ: COVID-19 погуби поредна българска лекарка

Здраве

ТРАГЕДИИТЕ НЯМАТ КРАЙ: COVID-19 погуби поредна българска лекарка

49885
на 04.12.2020
ТРАГЕДИИТЕ НЯМАТ КРАЙ: COVID-19 погуби поредна българска лекарка
Автор:   ПИК

Поредна трагедия! Още един медик загуби битката с COVID-19. Медицинското съсловие и пациентите изгубиха д-р Стоянка Секлемова, лекар в отделението по хемодиализа в областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. Това съобщиха от Областния кризисен щаб.

препоръчано

Още шестима жители на Сливен са починали през последното денонощие.

Жертвите на коронавируса са с придружаващи заболявания, на средна възраст 60-65 години.

Сред новите 98 заболели има двама лекари, акушерка и медицинска сестра. Диагностицирани са и нови случаи в по-рано установени семейни огнища.

Към момента болните с COVID-19 в областта са 1333-ма от 76 населени места. В община Сливен са 1013 души, Нова Загора - 188, Котел - 68, Твърдица - 64. Под домашна карантина са 1274 души.

От ОД на МВР-Сливен съобщиха, че са извършени 634 проверки за спазване на карантината, като не са установени нарушения. Извършени са 71 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт за спазване на противоепидемичните мерки, съставени са 12 протокола за предупреждение и един акт.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това