Трайна тенденция на спад на заразените с коронавируса в област Добрич

Региони

Трайна тенденция на спад на заразените с коронавируса в област Добрич

2328
на 21.01.2021
Трайна тенденция на спад на заразените с коронавируса в област Добрич
Автор:   ПИК

Трайна тенденция на спад на заболяемостта от коронавирус се отчита в област Добрич, съобщкава БНР.

препоръчано

За 2020 г. общият брой на регистрираните случаи на Covid-19 в областта е 3 531, от тях всеки четвърти е бил хоспитализиран. 145 са случаите на починали вследствие на усложнения, причинени от коронавирусната инфекция.

От РЗИ в Добрич съобщават, че вече близо половината от заетите в сферата на здравеопазването в областта са заявили желание да бъдат ваксинирани. Оттам уверяват, че разполагат с достатъчен брой дози от ваксините, за да осигурят повторното им поставяне на първите ваксинирали се -  това са 223 медицински специалисти.

Сред установените нови 58 случая на заразени от изминалата седмица са и едно медицинско лице, един ученик и двама работещи в учебно-възпитателни заведения.

Натискът върху двете здравни заведения, лекуващи заразени с Covid-19 – многопрофилните болници в Добрич и Балчик, също е намалял.

 

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това