Вход
София
Времето в София 2 o C

Треньор съветва: Карате и йога помагат срещу грип

Треньор съветва: Карате и йога помагат срещу грип

на 31.01.2019
5483
1
Треньор съветва: Карате и йога помагат срещу грип
Автор: ПИК
31.01.2019
1
5483

Карате и йога помагат срещу грип. Доказва го варненски клуб по карате, защото никой от трениращите там не е боледувал от грип. Нито тази, нито през последните няколко години, предава Дарик.

Треньорът Емил Златев преподава карате, йога и здравословен начин на живот вече над 30 години, като вдъхновява и мотивира своите ученици да се грижат за своето тяло и дух.

Тренировките включват и занятия по йога на открито, дори през зимата. След физическото занимание винаги следва къпане в морето. Ледените утра се правят веднъж или два пъти в месеца. Разбира се, влизането в морето е по желание и всеки сам решава дали да се изкъпе в ледената вода. По това време на годината здравословно е влизане в морето за не повече от минута – до кръста или раменете.

„Така организмът се мобилизира, което буквално изстрелва имунитета в небето”, казва Емил Златев.

Все повече хора се престрашават да влязат в морето в неделните ледени утра. Идват и хора от други градове.

Здравословната физическа форма зависи почти на 100 процента от начина на хранене, показва опитът на Емил Златев. Той е бивш шеф на звено за бързо реагиране от армията, откъдето е връзката с каратето.

10-15 минути утринна гимнастика и поне още толкова време вечер на отворен прозорец помагат за повишаване на имунитета. Ходенето бос вкъщи вечер сваля напрежението, но е полезно и за имунитета, казва още специалистът по йога и здравословен начин на живот. Ако искате да има ефект от заниманията, не ги правете епизодично или кампанийно, а целогодишно, съветва специалистът.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19021
архив

- Как се прибра снощи? - Нормално... тъй или иначе щях да сменям телефона... а и тези два зъба почти не ги ползвах.

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
ПОДВИГ: Турците мъчили много свети Христо, но той не предал българската вяра
x