Трима тарикати задържани за измама с бързи кредити в социалните мрежи

Крими

Трима тарикати задържани за измама с бързи кредити в социалните мрежи

14518
преди 5 часа
Трима тарикати задържани за измама с бързи кредити в социалните мрежи
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Схема с измами с бързи кредити разкри разследване на старозагорската полиция и прокуратура. Задържани са трима мъже, които са през интернет сайтове и социални мрежи са намирали клиенти, от които са прибирали такси за обработка на документи и застраховки без да отпускат заеми. 

препоръчано

Разследването е започнало преди няколко месеца, след като няколко измамени старозагорци са подали сигнали. След събиране на доказателства по досъдебното производство са арестувани трима мъже, на възраст от 25 до 38 години, от София, обясни Лъчезар Иванов, наблюдаващия прокурор по делото.

Над 10 са пострадалите от схемата, като те са от цялата страна. Трима са старозагорците, които са подали сигнали, уточнява БНР.

Схемата с мнимите бързи кредити е действала в цялата страна, като са се предлагали заеми от 5 до 30 хил. лв. на лица с лоша кредитна история и обещания за бърза обработка на документите. Обявите са публикувани в интернет сайтове и социални мрежи, като са изисквани лични данни, сума и срок на кредита. След известно време им изпращат договор за кредита, като им изискват различни суми пари до 500 лв. за обработка на документи или застраховки, след което прекъсва комуникацията.

От Районна прокуратура Стара Загора ще поискат на тримата да бъде наложена постоянна мярка задържане под стража.

Районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова предупреди, че се увеличава броя на измамите в интернет пространството в региона.

"От началото на годината има образувани 117 наказателни производства за измами, повечето се случват в интернет пространството", предуперди прокурор Димитрова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПИК TV! Колтуклиева издирва под дърво и камък Доган. Съобщиха на Сокола, че журналистката го чака пред превзетата централа, а той отговорил, че... (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПИК TV! Колтуклиева издирва под дърво и камък Доган. Съобщиха на Сокола, че журналистката го чака пред превзетата централа, а той отговорил, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК