Три деца делят наследството на Евгений Бакърджиев (Снимки)

Лица

Три деца делят наследството на Евгений Бакърджиев (Снимки)

32135
на 15.08.2021
Три деца делят наследството на Евгений Бакърджиев (Снимки)
Автор:   ПИК

Между трима ще бъде разделено наследството на бившия вицепремиер в правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев, който почина на 29 юни. За пай от имането му ще се борят трите му деца – двама синове и една дъщеря. И тримата наследници на политика са от различни жени, но са изключително близки и войни досега между тях за вниманието на баща им не е имало.

препоръчано

От близки до Бакърджиев, който остава в историята и като човека, инициирал разрушаването на мавзолея на Георги Димитров, стана ясно, че е издъхнал след тежък кръвоизлив по време на коремна операция. Преди смъртта си е изпаднал в кома. Емблематичният за прехода политик постъпил в ИСУЛ за лапароскопска интервенция, без да подозира, че ще е нещо сериозно, около 4 месеца, след като изкарал тежък Ковид. Коронавирусът при него отключил странични ефекти и предизвикал кръвоизлива и спиране на сърдечната дейност. Когато постъпил за операцията, вече не е бил болен от китайската зараза, потвърдиха негови близки.

Миналата година Бакърджиев влезе в окото на медийната буря, след като се разбра, че е започнал строеж на луксозен хотел на първа линия в Приморско, като инвестицията за мащабния проект бе направена от неговата фирма „ЕваниБилд“. Чрез нея той притежаваше и множество апартаменти, помещения и заведения в топцентъра на София. Покойният политик бе собственик и на още няколко дружества с активи и печалби за стотици хиляди левове. Сега всички те ще минат в ръцете на трите му деца. Най-големият му син, който всъщност е кръстен на него, вече е врял и кипял в бранша и има свой бизнес, свързан със строителство и метали. Евгений е на 44 години и е финансист по образование. На 28 години пък е неговата сестра Елица, която се занимава с маркетинг и реклама. Най-малък е третият син на Бакърджиев – Божидар, който е на 25. „Само той, като завърши икономика и управление на туризма, реши да следва второ висше в областта на обществените науки. Другите бягат от политиката като дявол от тамян. Всички са тук, в България. Добри са ми децата“, разказваше за наследниците си седесарят.

През последните години Евгений Бакърджиев прекарваше доста време във вилата си в село Желен край Своге и се разтоварваше с цепене на дърва. „Две неща ме вадят от напрежение, умора и стрес – първо, природата (планината, морето). Нещо по-голямо и по-силно от нас, хората. И музиката. Една опера от Верди или хитовете на Джими Хендрикс са в състояние да вдигнат стена срещу проблемите ми. Разбрах, че и политиката, и бизнесът пречат на бита“, казваше приживе бившият вицепремиер.

Бакърджиев с трите си деца

Покойният вицепремиер на семейна сбирка с фамилията

 

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 313
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това