Три са законните джамии, действащи на територията на Атина

Европа

Три са законните джамии, действащи на територията на Атина

4026
на 23.11.2015
Три са законните джамии, действащи на територията на Атина
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Три джамии действат на територията на Атина с разрешение на гръцките власти, съобщава електронното издание на гръцкия вестник "Катимерини".

препоръчано

Разрешенията са издадени през тази и миналата година. Едната джамия обслужва предимно мигранти от Бангладеш, другата - пакистански граждани, а третата - гръцки мюсюлмани.
Вестникът коментира, че незаконните джамии следват пътя на незаконните постройки в Гърция - първо се правят, после узаконяват.

Данните сочат, че мюсюлманите в гръцката столица са между 130 и 200 хиляди и има съмнение дали гръцката държава ще успее достатъчно бързо да даде право на всички да се молят.
Гръцката държава даде заявки, че би узаконила всички места за молитва, които изпълняват предвидените от закона условия. Това обаче е пречка дори и за богатите джамии, чиито посетители са избягали от родината си заради безработица, коментира още вестникът, предаде БТА.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК