Туристите в Рилския манастир намалели драстично

Животът днес

Туристите в Рилския манастир намалели драстично

8402
на 16.11.2020
Туристите в Рилския манастир намалели драстично
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Потокът от туристи и посетители към Рилския манастир е намалял драстично заради епидемията и есенно-зимният сезон. Обичайно през ноември и декември посещенията в светата обител са епизодични още повече, че сега груповите пътувания са забранени със заповед на здравния министър.

препоръчано

Въпреки това редовните автобусни линии, изпълнявани от превозвачи от София, Благоевград и Рила, продължават.

С тях всеки ден пътуват около 70-те служители и администратори, които работят в манастира, както и ученици от гимназиалния курс от Рила и Рилското корито, пътуващи до учебните заведения в Благоевград и Дупница. Сега обаче и те намаляват, защото обучението в горния курс от седмици е дистанционно, отбелязва БНР.

Има и коментари, че служители в Рилския манастир ще излязат в отпуск, защото работата в този сезон намалява, а и епидемията рязко ескалира.

През април светата обител кандидатства и получи около 22 хил. лева по мярката 60/40. Не се знае дали няма да кандидатства отново по тази мярка, коментират администратори.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК