Турция отне лицензите на 23 телевизии и радиа заради метежа

СВЕТЪТ ДНЕС

Турция отне лицензите на 23 телевизии и радиа заради метежа

11793
на 19.07.2016
Турция отне лицензите на 23 телевизии и радиа заради метежа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Съветът за електронни медии в Турция обяви, че анулира лицензите и правата за излъчване на 23 телевизионни и радио-канали, предаде кореспондентът на БГНЕС. Това решение бе взето на днешното извънредно заседание на съвета, свикано по повод ситуацията с безуспешния опит за военен преврат в страната.

препоръчано

Медиите, поставени под възбрана, са заподозрени в пристрастия и открита подкрепа и пропаганда на идеите на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен и групировката му, обявена отдавна за терористична. В черния списък са STV, Samanyolu Haber, Samanyolu Haber Radyo, Can Erzincan TV, Kanal 124, Yumurcak TV, Hira TV, MC TV, Dünya TV, Kanal Türk, Bugün TV, Mehtap TV, Berfin FM, Kanal Türk Radyo, Burç FM, Samanyolu Haber Radyosu, Radyo Mehtap, Haber Radyo Ege, Dünya Radyo, Radyo Küre, Merkür TV, Esra Radyo, Tuna Shoping TV, Samanyolu Haber Radyo Anadolu.

В съобщението на Съвета за телевизия и радио на Турция /RTUK/ не се посочват други аргументи за решението. В.“Хюрриет“ цитира анонимен източник от съвета, според когото тепърва ще се разглежда съдбата на електронните медии, в които преди време държавата назначи правителствени попечители и ще им бъде потърсена отговорност при нужда.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК