Турция регистрира рекорден брой смъртни случая с коронавирус за денонощие

СВЕТЪТ ДНЕС

Турция регистрира рекорден брой смъртни случая с коронавирус за денонощие

1984
на 22.04.2021
Турция регистрира рекорден брой смъртни случая с коронавирус за денонощие
Автор:   ПИК

Турция е регистрирала през последното денонощие 61 967 нови случая на COVID-19, от които 2 932 са със симптоми на болестта, а 362 души са починали от вируса, съобщи турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на данни, обявени от министерството на здравеопазването, съобщи Нова телевизия.

препоръчано

Това е най-големият брой жертви на вируса за денонощие от началото на пандемията.

Броят на пациентите в тежко състояние е бил 3 398, а общият брой на възстановилите се за последното денонощие - 52 213.

През последните 24 часа в страната са направени 318 839 теста за коронавирус. Общият брой на случаите на коронавирус в Турция от началото на пандемията е 4 446 591, а 36 975 души са починали от болестта.

На този фон в страната удължиха забраната за съкращения на персонал и данъчните стимули за туристическата индустрия за още два месеца, за да помогне на икономиката, засегната от пандемията от коронавируса.

Новите мерки са предприети след ограничаване на публичните разходи и данъчни облекчения за бизнеса, въведени през март. Служителите, изпратени в принудителен отпуск, ще продължат да получават две трети от заплатата си до края на юни, посочи президенът Реджеп Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Над 3,5 млн. души са се възползвали от схемата за парични помощи при съкратено работно време през 2020 г., според правителството. Ердоган съобщи също, че намаленията на ДДС за туристическия сектор ще продължат до края на юни.

На фона на глобалните ограничения при пътуванията заради пандемията Турция преживя 70-процентен спад в броя на туристите през 2020 г. в сравнение с 2019 г., според официални данни. Приходите на страната от туризъм намаляха с 65 процента през миналата година.

 

 

Сподели:
Бомба x
Под какви заболявания се “маскира” депресията Под какви заболявания се “маскира” депресията
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 295
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това