ТЪЖНА ВЕСТ: Почина режисьорът и директор на бургаския театър Борислав Чакринов

Животът днес

ТЪЖНА ВЕСТ: Почина режисьорът и директор на бургаския театър Борислав Чакринов

58082
на 03.02.2024
ТЪЖНА ВЕСТ: Почина режисьорът и директор на бургаския театър Борислав Чакринов
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

На 63-годишна възраст почина директорът на Бургаския драматичен театър Борислав Чакринов, съобщават от Съюза на артистите в България.

препоръчано

Чакринов е роден на 25 януари 1961 г. в Плевен. Завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност театрална режисура през 1985 г.

След дипломирането си започва работа в Драматичния театър в Сливен като режисьор, а за периода 1987 – 1988 г. е и негов директор. След това работи в Театър "София"(1988-1990 г.). От 1990 г. до 1993 г. е директор на Малък градски театър "Зад канала".

От 1998 г. до кончината си работеше в Драматичен театър "Адриана Будевска" – Бургас отначало като режисьор, а впоследствие и като негов ръководител.

Борислав Чакринов е поставил над 120 спектакъла на почти всички театрални сцени в България. Често е канен за постановки и в Русия, в градовете Москва, Санкт Петербург и Саратов.

Поклон пред паметта му!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК