Търсят фирма за демонтирането на над 2000 кюмбета в Димитровград

Региони

Търсят фирма за демонтирането на над 2000 кюмбета в Димитровград

5655
на 14.10.2021
Търсят фирма за демонтирането на над 2000 кюмбета в Димитровград
Автор:   ПИК

Обществена поръчка за демонтаж от жилищни имоти и предаване за рециклиране на точно 2033 печки на дърва и въглища обявиха от община Димитровград.

препоръчано

1558 от  печките на дърва и въглища са със средно тегло 22 кг. В списъка са включени още 116 камини на дърва и въглища – също топловъздушни, тежащи 71 кг., 213 камини с водна риза от 95 кг, 69 готварски печки от по 93 кг и 77 котли на дърва и въглища със средно тегло 191 кг.

Прогнозната стойност на поръчката е 44 418 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 26 октомври.

В края на миналия месец от кметството прекратиха обществената поръчка за доставка и монтаж на 2815 инвенторни климатика за битово отопление на стойност 3 200 000 лв. без ДДС. Това се наложи, след като получените 6 оферти не отговаряха на условията. Предстои обяването на нова обществена поръчка.

Климатиците ще са за одобрените след обследване домакинства, заявили подмяна на топлинните уреди и инсталации на дърва и въглища с екологично съобразни.

Безплатната подмяна на старите печки с модерни системи стана възможна, след като община Димитровград спечели и разработи проект за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с други алтернативни форми на отопление. 

 

Сподели:
Бомба x
Ето коя е най-опасната секс поза, при която рисувате живота си Ето коя е най-опасната секс поза, при която рисувате живота си
ПИК TV x
ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 309
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това