УБИЙСТВОТО В СОФИЯ: Две версии за показния разстрел на Николай Дракополов. Търговецът на коли смятал да...

ТОП НОВИНАТА

УБИЙСТВОТО В СОФИЯ: Две версии за показния разстрел на Николай Дракополов. Търговецът на коли смятал да...

40027
на 07.04.2021
УБИЙСТВОТО В СОФИЯ: Две версии за показния разстрел на Николай Дракополов. Търговецът на коли смятал да...
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Търговецът на автомобили Николай Дракополов е влязъл в трафик на кокаин и е платил с живота си. Това гласи основната версия за поръчковото убийство във вторник вечерта на кръстовището на „Симеоновско шосе” и Околовръстния път на София, пише "Труд".

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Втората версия е, че Николай е застрелян с два куршума в главата, за да не свидетелства срещу свои бивши съдружници, които внасят скъпи коли от Франция и крият ДДС. 

46-годишният мъж, чиято самоличност ПИК първо разкри, бе убит в джип „Мерцедес” пред очите на 11-годишното дете на приятелката му.

Около 20 ч. Николай затворил автокъщата си „Антонио Ауто”, която се намира в локалното платно на Околовръстния път, качил детето в скъпия автомобил и поели към къщи. Спрели на светофара, на който имало няколко автомобила, чакащи да се включат в „Симеоновско шосе”.

Внезапно откъм моста се приближил клошар с изваден пистолет, който изстрелял два куршума в стъклото откъм шофьорската седалка. Николай бил пронизан в главата. Детето на седалката до него не е пострадало.

Дрипльото, който се оказал хладнокръвен наемен убиец, си тръгнал пеша и изчезнал в мрака.

Още в нощта срещу сряда разследващите са разпитали над 35 души - както хора, които са били в съседни автомобили и са видели стрелеца, така и близки на Николай, които са наясно с бизнеса му. Иззети са записи от камери от голям периметър в района на „Симеоновско шосе”.

Смята се, че убиецът е дебнал жертвата си повече от 4 часа под моста, затова и днес по светло бяха направени два огледа за търсене на следи.

На два пъти по светло в деня след убийството полицаи правиха оглед под моста, за да търсят следи от екзекутора. Смята се, че мъжът, преоблечен като клошар е чакал жертвата си около 4 часа.

Убитият Николай Дракополов има крими досие с 22 регистрации за автокражби и грабежи. Значителна част от престъпленията му са били до 2004 г., малко преди той да навърши 30 години. След това живеел повече в чужбина.

През 2019 г. наши ченгета го проверявали по информация, че е замесен в трафик на кокаин през България. Бил задържан за кратко, но пуснат заради недостатъчно доказателства.

Автокъщата на убития се намира в локалното на околовръстния път в посока „Младост”. Убиецът го е причакал от другата страна, на светофара за „Симеоновско шосе”.

Убитият Николай Дракополов е бил за последно видян жив в автокъщата си в локалното на Околовръстния път до “Симеоновско шосе” в посока „Младост”.

Смята се, че минути преди да бъде застрелян той е поел с джипа си оттам, направил е обратен завой на моста до Ринг мол и след това се е върнал по околовръстното и влязъл в локалното, за да се нареди на светофара за „Симеоновско шосе”. Там го чакал килърът.

Има вероятност убиецът да е нямал съучастник. Автокъщата на Дракополов е на 50 метра от мястото на разстрела. Спокойно стрелецът може да е видял излизането на жертвата от автокъщата и пеша да е отишъл в отсрещното локално платно, където е чакал с пистолет в ръка.

Джипът, в който бе застрелян търговецът на коли Николай Дракополов, е обявен за продажба от неговата автокъща за 135 000 лева.

Автомобилът Mercedes-Benz G 350 AMG/Edition 1 е произведен през 2017 г., пробегът му 65 000 км, мощността - 245 конски сили. Сред многото му екстри са електронно разпределяне на спирачното усилие, автопилот, електронна програма за стабилизиране, контрол на налягането на гумите, парктроник и др. Джип с почти същите характеристики в друга автокъща е обявен на цена 156 000 лв.

Николай не е бил заплашван, не е имал дългове и не е замесен със скандали с бивши съдружници и конкуренти. Не е имало нужда да ходи с охрана. Това са заявили негови близки на разпитите в полицията. Те са опровергали напълно твърдения в интернет, че автомобил на Николай е бил запален за предупреждение.

Запознати в бранша твърдят, че някои от предложените от Николай модели са в диапазона от 10 000 до 30 000 лв., а реално цената на някои от тях стига и до 50 000 лв. Подобни разминавания говорели, че дадената автокъща може би служи само за параван, печалбите на собственика са от някакъв незаконен бизнес, а търговията с лимузини се използва само за пране на пари.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК