Вход
София
Времето в София 9 o C

УДАР: Бивш партньор на БСП изригна: След "Техноимпекс" Корнелия Нинова пусна мръсни търгашески ръчички и към "Коалиция за България"!

УДАР: Бивш партньор на БСП изригна: След "Техноимпекс" Корнелия Нинова пусна мръсни търгашески ръчички и към "Коалиция за България"!

на 17.04.2019
137650
29
УДАР: Бивш партньор на БСП изригна: След "Техноимпекс" Корнелия Нинова пусна мръсни търгашески ръчички и към "Коалиция за България"!

Левицата – социалдемократическата, прогресивната и социалистическата трябваше да излезе единна.

Трябваше, ама не!

Вместо единство – скандали, кой е собственик на името на Коалиция за България?

Партиите и знаковите личности от основателите на Коалиция за България  на 28 януари 2001 година се явяват на изборите на 26 май 2019 в три варианта

-          БСП за България – БСП и комунистическата партия

-          Коалиция  за  България – Георги Първанов и Румен Петков, ОБТ и ПДС

-          ВОЛЯ-Българските Родолюбци – Земеделски съюз „Александър Стамболийски“.

И изведнъж, Корнелия Нинова заявява, че Коалиция за България е търговска марка и е името на  нейната партия, както и че Коалиция за България е създадена през 1999 година?!?

Баба ми казваше: който лъже, и краде. Корнелия Нинова безогледно лъга партията си цели 4 години. Накрая реши да окраде и онова, от което тя е бил част. За себе си, разбира се, защото нейната партия – БСП, знае на кого е.

Д-р Петър Дертлиев, един от патриарсите на съвременните български социалдемократи, под аплодисментите на делегатите и гостите на 44-тия конгрес на БСП на 6 май 2000 година в словото си заяви и следните изречения:

„…Какво липсва на БСП?  Вие говорите за коалиция. Вие нямате коалиционна култура. Вие сте имали съюзници, подчинени. Какви съюзници са днес тези, които имате?

Хайде, съюзници равни, съюзници с уважение, съюзници с достойнство.

Това е бъдещият път.

Казах горчиви думи, но няма друг, който да ви ги каже.

Мои приятели, и аз нямам време да говоря за неща, които после да обяснявам! (Ръкопляскания)

Затова честно и чисто ви казвам – научете се да бъдете партньори. Научете се да бъдете партньори не само когато сме ви нужни, но и когато не сме ви нужни. Тогава можем да бъдем партньори. (Продължителни ръкопляскания)“.

В твърдението на Нинова, че Коалиция за България е регистрирана търговска марка на БСП, че името е име на БСП, че е създадена през 1999 година има три лъжи в това твърдение:

1. Коалиция за България е политическа коалиция от равноправни политически субекти. Коалиция за България не е търговска марка! Да, очеизвадно е, че Нинова смята политическите коалиции за търговски сделки, а може би  е на мнение, че политиката е търговия!?! Чакам отговор от нея – политиката за нея търговска сделка ли е и търговия ли е?

2. Никой не може да иска авторство и собственост на името. Това, че тя се е представлявала първоначално от Георги Първанов-председател на БСП, който е и инициатор за името Коалиция за България, а впоследствие, след като Георги Първанов стана президент на Република България, Коалиция за България се представляваше  от новия председател на БСП Сергей Станишев, не означава, че е Коалиция за България е собственост на БСП. Коалиция за България бе създадена като равноправен съюз на равноправни партии за избори в Република България. Само за сведение на Нинова, ще и напиша ясно – заседанията се редуваха на ротационен принцип в централата на БСП, в централата на Българските социалдемократи, на ПДС, на ОБТ, както по времето на Георги Първанов, така и по времето на Сергей Станишев.

3. Коалиция за България не е създадена през 1999 година, а на 28 януари 2001 година. В началото и основата на създаването на Коалиция за България бе подписания на 20 декември 2000 година безсрочен договор между партията на Българските социалдемократи и БСП. С него се сложи началото на края на 100-годишна война между широките и тесните социалдемократи. След това, въз основа на този безсрочен договор се подписа и създаде на 7 януари 2001 година „Нова левица“, като към горните две партии се присъединиха ПДС и ОБТ. След това на 28 януари 2001 година се създаде Коалиция за България, сред които се откроява най-мощната в лявото пространство след БСП партия Земеделски съюз „Александър Стамболийски“.

И още информация – началото на тази коалиция бе заложена от един от патриарсите на съвременните Български социалдемократи д-р Петър Дертлиев.

Всичко започна след инициативата на д-р Дертлиев през 1999 година и организираната от него и  Социалистическия интернационал среща в Солун, известна като Солунската четворка – партията на Българските социалдемократи, БСП, Евролевица, ОБТ.

В  тази голяма лява коалиция, единствените, които не са произлезли от БСП/БКП  бяха и са партията на Българските социалдемократи и ЗС „Александър Стамболийски“.

Лъжа е, че политическата Коалиция за България е собственост на БСП.

Когато инициираха създаването на Коалиция за България, АБВ пропуснаха факта, че един от двамата основатели на 20 декември 2000 година е партията на Българските социалдемократи.

АБВ и най-вече Георги Първанов и Румен Петков ме изненадаха, че не потърсиха реален контакт с новите лидери на Българските  социалдемократи – Александра Христова – председател и Светлина Йолчева – президент на партията на Българските социалдемократи, вице-президент на Социалистическия интернационал на жените и член на Етичната комисия на Социалистическия интернационал.

Разбира се, решението е тяхно, на АБВ, но за мен, като председател на Социалдемократическото гражданско сдружение „Д-р Петър Дертлиев“ е странно.

Трябва да се знае, че независимо кой е председател и президент на Българските социалдемократи, то това са хора с достойнство, чест и гордост, които никога и на никого не се натрапват, не слугуват, не са марионетки и не се подмазват. Това винаги са били личности! Личности, които си изкарват прехраната със собствен труд, може би бедни финансово, но богати идеологически и морално, като част от огромното мнозинство  произвеждащи, интелигентни и честни българи.

В България нищо няма да ни учуди!

Някой или някоя си се оказва, че може да регистрират като търговска марка всичко в нашата мила родина България! Странно е, че се регистрира име на коалиция за търговска марка!

Със същата сила някоя си или някой си може да регистрира думата „Левица“ или пък „Български социалдемократи“, а още по интересно е, че сигурно могат да регистрират и СДС, защото са били от приватизаторския екип на СДС и като такива мислят, че имат права върху марката СДС

Да изгоним търговците от храма, както е направил нашия  Бог  Исус  Христос!

Търговска марка може да бъдат 34 класа стоки и 11 класа услуги. Между тях няма политически партии и коалиции да са търговски марки.

Търговска марка може да са дантели, галантерийни панделки, копчета, карфици, килими, черги, спално бельо, прежди и конци, търговска администрация, управление на търговски сделки и т.н.

Само че Коалиция за България не е "Техноимпекс", не е разменна монета за търговия както гледа на нея Корнелия Нинова.

Търговската марка на Коалиция за България не е в дневния ред на българите!

В дневният ред на България са изборите за Европейски парламент и кой и как ще защитава  интересите на българите там.

Изборите за Европейски парламент  на 26 май 2019 година са ключови за развитието на Европейския съюз.

Въпросите каква искаме да бъде Европа – бюрократична, неолиберална, социална, социално-либерална, единна централизирана държава или да продължава да бъде конфедеративен съюз от независими държави, Европа на две или три скорости, Европа на Източна и Западна, Европа на крайно бедните и крайно богатите, са все въпроси върху които трябваше да се концентрира вниманието на българските граждани.

От решаването на тези въпроси зависи живота и бъдещето  на огромната част от българите, които продължават да мизерстват вече 12 години, откакто сме членове на Европейския съюз.

И тук би трябвало да излезе и решението за Единната левица, съюз на Българските социалдемократи, Българските социалисти, Българските прогресисти, съюз равноправен и зачитащ достойнството и честта на всеки от партньорите, без да има надменност, високомерие, чувство за величие и превъзходство.

Съюз, в който да няма лъжа и измама,

Съюз, в който да няма имперско надменно чувство за величие на когото и над когото и да е било.

Явно няма да е сега!

*Георги Анастасов e председател на Социалдемократическо гражданско сдружение, което дълги години бе в коалиция с БСП

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(29)
1
На тази дебела, дърта, комунистеска пача кога ще и бият шута БСП-едерасите?
2
Комуноидният шизофреник това не го интересува. Партията е права и ТОЧКА!!! Който е срещу партията ще бъде оплют и низвегнат!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Или страх лозе пази?
5
Пълен боклук е автора на това изпражнение!
6
Чух, че излезнал нов порно филм с КУрнелия Нинова с трима от ДПС-то. На края се появявал и един негър да довършва сцената. Бил много хард и искам да го гледам.
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Ако Петър Дертлиев стане от гроба теб и такива като теб които разбиха партията му ще ви беси с главите надолу бе мухльо !!!
10
Плюйте тролове позитански, ама истината ви боли, че чак ви сърби. На малкия пръст не можете да стъпите на Анастасов. Той е потомстмвен социалдемократ и винаги е бил такъв.
11
а мене така и не се намери кой да ме накаже
12
Като е потомствен социалдемократ , защо нямат повече от 3 привърженици. Целта е ясна на Коалиция за България, играят с ГЕРБ /защото АБВ се играли с тях/ , да вземат гласоподаватели от БСП. Въпреки това едва ли ще вземат 1%. Хората не са глупави. Всички докоснали се до ГЕРБ попадат в престъпна схема. Едва ли Българите искат това.
13
Да би мирно седяло не би чудо видяло.Отсвириха ли те всички,Курнело . Аризанчо ти у ред ли си ва.Какви 100 000 човека на Бузлуджа .То бива лъжи бива ама чак толкова не бива.Той и оня пиар на Крокодила Ив.. бе събрал многолюден протест от 20 човека.Не знам така ли се раждате увредени или после Ви става нещо.Този човек показа снимки от приемането на Ист Конвенция ,а г-жа Лъжа твърдеше че не е присъствала,показа протокол от създаването на Коалиция за Б-я ,а хубавицата липсваше .Ша са подигравате на Гоце а,изкара ли и мръсното бельо.
14
Манталитета на Нинова и отне правото на демокрация , което е заложено по презумпция в нашето демократично общество.Фикс мечтата и да става премиер е като оная поговорка “ очите на бивола все в просото гледа “.Такива като Корнела имат погрешно житейско поведение и постъпки и са способни да обвинят другия за собствените се неуспехи и постъпки .Безскрупулни копои !
15
Филма е много хубав.Гледай го, и обърни внимание накрая,когато представят актьорите.В РОЛЯТА НА ЛЕЛЯ Корни - БОКО ТИКВАТА от село Банкя.......хахахахахахахаха.....
16
Вие въобще запознати ли сте с политическите формации за да си пишете ей така кой, колко привърженици има а! Нееееее не сте така, че мълчете! Социалдемократите мислят за хората, а бесепарите-да и те мислят-с лъжа и кражба, то и червените бабички вече се разбягаха-ха-ха-ха!Прав е г-н Георги Анастасов браво, защото това е истината и злобеете с вашите писаници-ей така просто си пишете
17
Ами разбира ги жената тия работи , БЕ ! Тя знае как се взима нещо , което си го пожелае ! Тя и мин.председател иска ,затова е бази безмилостна борба ,та чак и в президенството не разбраха , какво стана .
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Кучета,кучки,хамелиони,платени троянски коне,всички твари се включиха ,добре обезпечени от цецовата "народна" ръка,да плюят,да ръмжат и ръфат ако се наложи всичко свързано с партията,която е на път да спечели и то сгромолясващо на 26-ти май и през м.октомври тази година.Ползвали столетницата години наред,днес объркани,да не кажа друго,излизат от бърлогите си за да покажат,че са живи.
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Доколкото знам партията, която може да се нарече столетница е на Социалдемократите, те имат над сто годишна история - по-точно на Българските социалдемократи. А за да спечели бесепето, трябва да организира екскурзия с безплатен превоз и кепабчета та да поразходят малко пенсиите за да гласуват за тях!
22
социалдемокрацията изтече в канализацията след Дертлиев
23
А ти защо като си прее.ан от "седмодомник" започна да броиш домовете му 1..3..5..7.., а кажи де? Нещо с броенето си зле вече!
24
Социалдемокрацията е съществувала, съществува и винаги ще съществува!!!!!! Тя не е на Дертлиев!!!!!! Всеки носи социалдемокрацията дълбоко в себе си!!!!!! И питам - кой не иска да живее достойно, свободно, солидарно и справедливо?????? Всеки иска-това е социалдемокрацията!!!!!!
26
Още едно борче за" правда и морал"пусна пискливо гласче в сайтчето-кенефче ПИК,недоволно че Нинова го изрита от Коалицията, ама защо не каже каква работа свърши в нея като депутат и вместо да се оплаква и да говори глупости, да вземе да изплати парите на общинските съвети от субсидията на Коалицията,които побърза да гушне лично, освен ако не ги е профукал еднолично вече!
27
Жалък позитански трол. К.рнелката се молеше да бъде в коалиция с БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, ала те й отказаха. Факт.
28
Гоше явно си напрегнат, как те купи ПЕДЯЛКО, КАТО ТИ ТЕГЛИ ЕДИН КУР. КАКможа за това да се продадеш. Педерасите си личните по край ПЕДЯЛКО.
29
Сливен очаква червените крадли- импексова и милиончева! Приготвени са им разкошни килии с изглед към елетротехникума. СЪД и ЗАТВОР за червените престъпнички!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 17917
архив

Тайната на китайската армия е, че обикновено се придвижва на малки групички от по 2 милиона души...

няма нови новини
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
сега
1498
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Треска за "Аскеери": Звезди атакуват театър "Българска армия" за най-престижните награди. Министър Банов лично уважи церемонията (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
Показват отпечатък от пръста на Леонардо да Винчи в Бъкингамския дворец
x