Ужасяващо: Моргите в Еквадор пълни, държат телата на починалите от коронавирус в хладилни контейнери

Америка

Ужасяващо: Моргите в Еквадор пълни, държат телата на починалите от коронавирус в хладилни контейнери

12679
на 06.04.2020
Ужасяващо: Моргите в Еквадор пълни, държат телата на починалите от коронавирус в хладилни контейнери
Автор:   ПИК

Правителството на Еквадор започна да слага телата на починалите от коронавирус в огромни хладилни контейнери заради вече запълнени морги и болници в град Гуаякил, където десетки хора починаха от вируса. Градът е епицентърът на епидемията в латиноамериканската държава, информира "Ройтерс", цитирана от „Булнюз”.

препоръчано

Еквадор е потвърдил 318 починали от вируса - една от най-засегнатите страни в Латинска Америка. Президентът Ленин Морено обаче заяви тази седмица, че реалният брой е по-висок, тъй като властите събират по повече от 100 тела на ден, много от домовете, тъй като стриктните мерки за карантина не позволяват провеждане на погребения.

Правителството постави три контейнера, най-големият е с дължина около 12-метра, в обществени болници за съхранение на телата, докато изкопаят гробове, обяви кметът на Гуаякил. До момента 150 жертви са погребани в частно гробище в пристанищния град.

В събота еквадорското правителство съобщи, че ще пусне нова дигитална система, която ще помогне на семействата да открият къде са погребани роднините им.

Морено предупреди, че властите очакват починалите в града и провинцията да достигнат 3 500 и отбеляза, че "специален лагер" е изграден за погребване на мъртвите.

Междувременно вицепрезидентът на Еквадор се извини, след като тела на починали от вируса бяха оставени по улици в Гуаякил.

 

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това