Ужилиха сляпата Ласка Минчева с 220 лв. телефонна сметка

Лица

Ужилиха сляпата Ласка Минчева с 220 лв. телефонна сметка

14611
на 22.01.2023
Ужилиха сляпата Ласка Минчева с 220 лв. телефонна сметка
Автор:   "Ретро"

Сляпата и почти напълно парализирана режисьорка Ласка Минчева е получила сметка от 220 лева от мобилния си оператор. Огромната сума е била платена от нейния племенник Атанас, който е поел грижите за болната си леля.

препоръчано

Оказало се, че сметката е била навъртяна, без Минчева да е говорила по телефона си. Тъй като легендата на БНТ не виждала, трудно натискала червената слушалка и понякога не успявала да затвори на човека, с когото разговаряла. Така оставила телефона си настрана и според разпечатката имала разговор от повече от 3 часа, в които в действителност не е говорила. Решение обаче нямало, тъй като заради слепотата си тя не можела да борави с модерните устройства свободно. Слепите хора са изправени пред огромни трудности, когато става дума за технологии, а в същото време племенникът на Минчева не можел да я остави без джиесем, чрез който да поддържат постоянен контакт.

81-годишната режисьорка не може да покрива разходите си сама. Разчита на помощта на Наско и на добри хора, които правят дарения за нея. Над пенсията ѝ все още има запор от банкова институция заради кредит на покойната ѝ дъщеря. След смъртта ѝ Минчева наследи дълга, който възлиза на 17 хиляди лева.

Колкото и пари да се събирали от дарения, трудно стигали за лечението ѝ. Месечно разходите отивали към 3 хиляди лева, а единственият начин, по който държавата подпомагала дясната ръка на Хачо Бояджиев, било със 700 лева пожизнена пенсия. Върху нея обаче също бил наложен частичен запор от банката, на която Ласка е длъжник.

След като беше покосена от инсулт, Минчева се парализира частично. Заради тежката форма на диабет пък изгуби зрението си. Тв легендата прекарвала 24 часа в денонощието в леглото в апартамента си. Не успявала да се задържи дори в инвалидна количка. Можела да движи само едната си ръка, която не се парализирала при инсулта. Племенникът ѝ плащал на рехабилитатор и жена гледачка, които да са около леля му непрекъснато. Когато почивали, той ги отменял. Не я оставял без човек наоколо, защото била тотално безпомощна. В същото време старчески домове в столицата и околията отказвали да я вземат, защото не отговаряла на едно от основните им изисквания, а именно да може да стои поне седнала.

Преди няколко месеца Атанас сподели, че леля му е обмисляла самоубийство, защото ѝ било тежко. Напоследък обаче живнала. Доста нейни бивши колеги се загрижили за състоянието ѝ и често се обаждали да я чуват. Това ѝ помогнало да не бъде толкова отчаяна и самотна.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Тичането за здраве в града може да бъде опасно Тичането за здраве в града може да бъде опасно
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК