Украинската Рада ще освободи от премиерския пост Арсений Яценюк във вторник

ЧАС ПИК

Украинската Рада ще освободи от премиерския пост Арсений Яценюк във вторник

5778
на 10.04.2016
Украинската Рада ще освободи от премиерския пост Арсений Яценюк във вторник
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Във вторник, 12 април, Върховната рада може да освободи от поста премиера Арсений Яценюк и да гласува правителството на Владимир Гройсман. Това каза в ефира на телевизия "112 Украина" депутатът от партия „Народен фронт“ Антон Геращенко, предаде "Фокус". „В нашата страна, за съжаление, не може да си уверен в нищо, затова ще изчакам назначаването на за премиер на Владимир Гройсман, след което той би внесъл официално за подпис списъка на министрите, които ние с вас бихме обсъдили. Днес смятам за непродуктивно да се оповестяват едни или други имена и длъжности, ако всичко това може да се смени в последния момент“, каза депутатът. 
„Според оптимистичния вариант, във вторник трябва да се гласува оставката на Яценюк. В същия ден трябва да се подпише споразумението за новата коалиция, която веднага да внесе кандидатурата на Гройсман. Президентът Порошенко може да я подпише още в залата на парламента и тогава да се състои гласуването за назначаването на премиера. А новият премиер може да предложи списък с министрите си“, поясни Геращенко. 

препоръчано
свързани новини

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК