Умен пръстен засича коронавирус още при първите симптоми

Технологии

Умен пръстен засича коронавирус още при първите симптоми

8746
на 16.12.2020
Умен пръстен засича коронавирус още при първите симптоми
Автор:   ПИК

Изследователи от Калифорнийския университет в Сан Диего са разработили пръстен, който позволява да се открие наличието на коронавирус в организма още преди появата на първите симптоми, пише сп. "Сайънтифик рипортс".

препоръчано

Авторите на проучването са искали да разработят алгоритъм, който може да предскаже предварително симптомите, характерни за коронавирусна инфекция: кашлица, умора, треска, студени тръпки. За целта учените са използвали устройство под формата на пръстен, което непрекъснато следи телесната температура на пациента и записва дишането, сърдечната честота, състоянията на сън и бодърстване.

Изследователите отбелязват, че въпросният биосензор се представя по-добре от пулсов оксиметър и термометър. Използването му позволява да се направят навременни тестови и да се пристъпи към по-ранна изолация.

Умният пръстен първо е тестван от 50 души, като е открил вируса на ранен етап преди появата на симптоми при 38 от тях.

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това