Урсула фон дер Лайен е на посещение в Прищина

Балкани

Урсула фон дер Лайен е на посещение в Прищина

5310
преди 5 часа
Урсула фон дер Лайен е на посещение в Прищина
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Косовският президент Вьоса Османи прие на среща в Прищина днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи вестник „Коха диторе“. Предвижда се след края да има пресконференция. Малко по-късно днес се очаква Фон дер Лайен да се срещне и с косовския премиер Албин Курти. Председателката на ЕК започна в сряда обиколката си на страните от Западните Балкани. Тя посети Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия и Република Северна Македония. След Косово тя ще посети днес и Черна гора.

препоръчано

Посещението на Фон дер Лайен е съсредоточено основно върху процеса на реформи, борбата с корупцията и организираната престъпност, икономическото развитие, регионалното сътрудничество и помощта, която ЕС продължава да предоставя на страните от региона на Западните Балкани за постигане на напредък в тези области, отбелязва косовското издание.

Правителството на Косово очаква по време на визитата на председателя на ЕК в Прищина днес да бъде обсъден Планът за растеж на Европейския съюз и ползите за Косово от него.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК