УСЕЩАНЕ ЗА ПРОЛЕТ! Мъгливо утро и много слънце в следобедните часове (КАРТА)

Акценти

УСЕЩАНЕ ЗА ПРОЛЕТ! Мъгливо утро и много слънце в следобедните часове (КАРТА)

7234
на 23.02.2021
УСЕЩАНЕ ЗА ПРОЛЕТ! Мъгливо утро и много слънце в следобедните часове (КАРТА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Предимно слънчево ще бъде времето над страната днес. Преди обяд на много места в равнините и котловините ще има мъгла, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от „Фокус”.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

След обяд ще се появи слаб северозападен вятър и видимостта в равнините ще се подобри. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, по-ниски - в районите с по-трайна мъгла. Днес се очаква да бъде най-топлият ден за цялата седмица.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд на места с мъгла или ниска облачност. След обяд ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури на въздух се очаква да достигнат между 12 и 14 градуса. Температурата на морската вода – до 7 – 8 градуса. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1 200 метра около 12 градуса, на 2 000 метра - около 6 градуса.

Утре за кратко от североизток ще проникне сравнително студен въздух и облачността над много райони ще бъде значителна, на изолирани места ще преръми. С до умерен север-североизточен вятър дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 6 – 7 градуса в крайните североизточни райони до 12 -13 градуса в югозападните.

В четвъртък слабо ще се понижат и сутрешните температури. Облачността ще е предимно значителна, над планините и планинските райони, намаляваща до слънчево.

В петък вятърът ще стихне. В равнинната част отново ще има условия за ниска облачност или мъгла, в планините ще е слънчево и топло за края на февруари.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК