УСПЕВАЕМОСТ: Бум на бебетата инвитро

Здраве

УСПЕВАЕМОСТ: Бум на бебетата инвитро

11873
на 04.05.2020
УСПЕВАЕМОСТ: Бум на бебетата инвитро
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Броят на инвитро бебетата се увеличава, показва анализът на "Индекс на болниците" - съвместна инициатива на "Галъп интернешънъл" и специализирания сайт clinica.bg.

Според данните 1294 са родените бебета инвитро с държавно финансиране, които са заченати през 2018 г. или с 271 повече от предходната година. Общо 4020 процедури са били извършени през 2018 г., за които е платил фондът. От тях с раждане са завършили 1050, а появилите се бебета са 1294. Броят им е по-голям от ражданията, тъй като някои от тях са били многоплодни. Основната част от процедурите са осъществени чрез метода ICSI, както и със свежи трансфери, показват още данните. Имплантираните размразени трансфери са били 366, а направените опити чрез метода IVF - 315.

През 2018 г. с държавния фонд са работили 32 клиники срещу 34 през предходната. Успеваемостта им е достигнала 26,11 на сто, като се е повишила с по-малко от процент в сравнение с предходната година (25,51 процента).

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 134
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК