Утвърдена е методиката за проверка на машините за гласуване

Животът днес

Утвърдена е методиката за проверка на машините за гласуване

9897
на 11.05.2024
Утвърдена е методиката за проверка на машините за гласуване
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Утвърдена е методиката за проверка на машините за гласуване. Проверката ще се извършва от Министерството на електронното управление, Българския институт за стандартизация и Българския институт по метрология. Процедурата е част от изборния процес.

препоръчано

Проверки ще има на документите, софтуера, хардуера, оценяване на функционалността, дали информацията се обработва, съхранява, извежда сигурно, съобщава БНР.

Те обхващат и самия изборен процес, като например дали е възможно един избирател да гласува повече от веднъж, дали е възможен неразрешен достъп до машината за други цели.

Ще се проверява дали електромагнитните излъчвания ще влияят на данните, свързани с процеса на гласуване, изходния код на софтуера, възможност за разкриване на вота.

Времето за процедурата и за трите институции е 20 работни дни.

Серийните номера на седем машини за гласуване бяха изтеглени за случайната проверка преди около две седмици.

"Крайната цел е да възстановим доверието в изборния процес", каза служебният министър-председател Димитър Главчев тогава.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК