Участва ли министър Христо Иванов в задкулисен заговор срещу Цацаров? Първо иска да реже мандата на главния прокурор, а след това му се прави на съмишленик!

КОМЕНТАРИ

Участва ли министър Христо Иванов в задкулисен заговор срещу Цацаров? Първо иска да реже мандата на главния прокурор, а след това му се прави на съмишленик!

10609
на 13.11.2014
Участва ли министър Христо Иванов в задкулисен заговор срещу Цацаров? Първо иска да реже мандата на главния прокурор, а след това му се прави на съмишленик!

Последвайте ни в Google News Showcase

Прочулият се със своята скандалност и безпардоност министър Христо Иванов прекалено често започна да се оплита в очевидно користните си интереси.

препоръчано

Влиятелният протестър първоначално се обяви за орязване на правата на главния прокурор и изваждане на прокуратурата от съдебната власт.

Чрез мюрето си и негов заместник Петко Петков, Иванов лансираше тезата, че мандатът на Цацаров трябва да бъде намален от 7 на 5 години.Само преди няколко дни Иванов направи остър завой и се обяви за съмишленик на главния прокурор.Естествено, че никой не му повярва. И доказателството за двуличието му дойде още вчера, когато индиректно атакува Цацаров заради съмненията около разпределението на делото за несъстоятелността на КТБ и изчезналите тефтери на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, които са ключово веществено доказателство по един от най-значимите корупционни казуси в последните години.Да изчезналите тефтери са важни, но с кражбата им трябва да се занимава полицията, а не главния прокурор.

Не мислите ли така г-н Иванов или просто искате да отклоните вниманието от горещата афера с одобреното от вас извънсъдебно споразумение по силата, на което архитект Марин Бакалов се готви да напълни банковата си сметка с 617 000 лева за проектирането на Военното НДК.

Скандалът там е огромен, защото сте пренебрегнал множество експертни становища и решения на КЗК и Върховния административен съд.На г-н Иванов, обаче явно му е по-уютно да се прави на глух за въпросите, които ПИК му поставя от началото на седмицата и да пренасочва вниманието върху тефтерчета.

Съмненията върху искрените намерения на Иванов излязоха на бял свят и заради двуличието му и по друг важен въпрос. Преди да стане част от властта, той наричаше лидерите на ГЕРБ Борисов и Цветанов "мутри" и "мафиоти", които не трябва да бъдат допускани до върховете на държавата, а днес когато се води на министерския "Мерцедес", вече е на точно обратното мнение.

В същото време все по-ясно се очертава подозрението, че Христо Иванов е поставен на поста правосъден министър, който му осигурява и правото да председателства Висшия съдебен съвет, за да служи като маша за дискредитирането на главния прокурор и колегите му.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си
ПИК TV x
Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: Центробежни сили се вихрят в ДПС. Ще има привременно правителство, защото партиите нямат пари за нови избори Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: Центробежни сили се вихрят в ДПС. Ще има "привременно" правителство, защото партиите нямат пари за нови избори
ново
Днес: 98
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК