Учени откриха нови опасни последствия от депресията

ШАРЕН СВЯТ

Учени откриха нови опасни последствия от депресията

14865
на 01.03.2018
Учени откриха нови опасни последствия от депресията
Автор:   ПИК

Учени от канадския Център по наркология и психично здраве към Университета в Торонто са установили, че дългата депресия може да доведе до промени в мозъка на човека. Резултатите от изследването бяха публикувани в списанието  The Lancet Psychiatry.

препоръчано

В изследването са участвали 25 човека, които са страдали от продължителни  депресии над 10 години, 25 човека с депресии със средна продължителност и 30 напълно здрави психически хора.

В мозъка на тези, които отдавна страдат от депресии, са били открити средно с 30 процента по-високи нива  на транслокаторни протеини, създадени от имунните клетки.

По такъв начин, както е било установено в хода на предишни изследвания,  мозъкът реагира на невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер или Паркинсон.  Депресиите не се отнасят към този тип болести.

От резултатите от това изследване обаче става ясно, че и те биха могли, в някои отношения, да имат сходни ефекти.

Превод и редакция: ПИК

 

Сподели:
Бомба x
Диетата с малко мазнини намалява тестостерона Диетата с малко мазнини намалява тестостерона
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 140
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това