Фармацевтите и НЗОК не постигнаха съгласие

Здраве

Фармацевтите и НЗОК не постигнаха съгласие

10519
на 05.07.2024
Фармацевтите и НЗОК не постигнаха съгласие
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

И днес фармацевтите и Здравната каса не постигнаха съгласие. Обсъждат се различни варианти на методика за справедливо заплащане на изпълнените рецепти на напълно безплатните лекарства, които през април се увеличиха като брой.

препоръчано

Недоволството на Фармацевтичния съюз е срещу промени в Наредба 4, според които в една рецепта ще могат да се предписват повече от три медикамента.

Досега девет аптеки по данни на касата са подали заявления за прекратяване на договорите си с НЗОК. Ако до дни не се стигне до решение, Здравната каса ще изчерпи целия бюджет, предвиден по това перо, предаде БНТ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК