Фейк новина срещу ВМРО разтресе мрежата - скандалната манипулация мами за агитация на турски език

Региони

Фейк новина срещу ВМРО разтресе мрежата - скандалната манипулация мами за агитация на турски език

18783
на 21.10.2019
Фейк новина срещу ВМРО разтресе мрежата - скандалната манипулация мами за агитация на турски език
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Шест дни преди местните избори поддръжници на ВМРО алармират за скандална манипулация по повод техен кандидат за кмет на Пещера. Местните структури са шокирани от опит да се спекулира с това, че по време на кампанията се е говорело на турски език и разкриват, че въпросната фейк новина се разпространява в социалните мрежи. 

препоръчано

"В сайтове, в които има агитационни материали на партия „Атака“, бе разпространена абсурдната новина, че кандидат за кмет на Пещера от ВМРО д-р Николай Пенев агитирал на турски език. Има и видео, чиито автор е през цялото време е снимал краката на участниците в предизборното мероприятие в Пещера. Чуват се и гласове на турски език, което е нормално, защото предизборното мероприятие е в ромската махала на града и се чува как местните хора си говорят. Но ясно се чува и когато говори Пенев - на чист български. Той няма как обаче през това време да забрани на местните хора, които снимат са си говорят на турски", става ясно от сигнала на местните структури.

От видеото наистина става ясно, че гласовете са на хората на площада и те си ползват помежду си майчиния си език. Затова поддръжниците на ВМРО са категорични, че става дума за опит за манипулация и изкуствено създаване на скандал, в който да бъде замесена партията им. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК