Франсоа Оланд очаква „възможно най-бързо“ Абдеслам да бъде екстрадиран

ЧАС ПИК

Франсоа Оланд очаква „възможно най-бързо“ Абдеслам да бъде екстрадиран

6448
на 18.03.2016
Франсоа Оланд очаква „възможно най-бързо“ Абдеслам да бъде екстрадиран
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че очаква екстрадирането на заподозрения за атаките в Париж Салах Абдеслам да се случи „възможно най-бързо“ след залавянето му в петък в Белгия, съобщи вестник The Guardian, цитиран от "Фокус".
Оланд добави, че ще свика извънредно заседание на Съвета за сигурност на Франция в събота, след като Абдеслам и други двама заподозрени бяха арестувани в полицейска акция в Брюксел.
Говорейки по време на съвместна пресконференция с белгийския премиер, Оланд обяви, че парижките прокурори спешно ще поискат екстрадирането на Абдеслам, а държавният глава е „напълно уверен“, че белгийските власти ще се съгласят.
„Знам, че белгийските власти ще реагират бързо и положително на нашата молба за екстрадиция“, каза Оланд.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК