Франция събуди "Спящия влак" Париж - Ница

Европа

Франция събуди "Спящия влак" Париж - Ница

8898
на 22.05.2021
Франция събуди Спящия влак Париж - Ница
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Легендарният „спящ влак”, който вози пътници през Франция до Средиземно море за близо един век, се завърна на релсите като част от усилията на френското правителство да съживи нощното пътуване с влак, съобщи АФП.

препоръчано

Премиерът Жан Кастекс беше сред спящите пътници, когато върналият се към живот експрес Париж-Ница громолеше по релсите през цялата страна на 12-часово пътуване до морето през нощта срещу петък, с шест спирки по Ривиерата.

Съживяването на наследника на Синия влак, който победи Ориент Експрес по блясък в разцвета на европейските железопътни пътувания в началото на миналия век, бележи повратна точка в страната, която е пионер на високоскоростните TGV железопътни пътувания.

свързани новини

Спящият влак, който ще се движи ежедневно между Париж и Ница в двете посоки, отнема два пъти повече време от TGV, за да завърши почти 1088-километровото пътуване. Но тъй като билетите за TGV Париж-Ница обикновено струват над 100 евро в едната посока, нощният влак, който предлага място в спална кушетка от 29 евро, има за цел да направи пътуването с железопътен транспорт достъпно за всички .

Влакът Париж - Ница беше спрян преди четири години от съображения за разходи.

Във време, когато Франция се бори да намали въглеродните си емисии, нощните влакове също са по-чисти от колите или самолетите, са коментирали от офиса на Кастекс пред "Франс прес".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците
ПИК TV x
Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО) Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК