ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Френският готвач Жером Риго, който е работил в Кремъл до 2012 г., разказа впечатленията си от работата в Русия пред "Пари мач".
Той изрично подчерта, че му е забранено да разкрива подробности за работата си, но все пак може да разкрие някои пикантерии. Например руският президент Владимир Путин предпочита месни ястия, а бившият президент Дмитрий Медведев, сега заместник-председател на Съвета за сигурност, обича рибата със сладко-кисел сос.
Французинът изтъкна, че преди приготвянето на гозбите, руските армейски лекари проверяват продуктите в специална лаборатория. Едва тогава Риго можело да започне да готви.
Според "Пари мач" французинът продължава да включва в менюто си някои руски ястия – рибена супа, сибирски кнедли от свинско месо със заквасена сметана, пайове с гъби и месо, пайове със сьомга. Той отбелязва, че някои руски готвачи имат много високо ниво и биха могли да работят в чужбина, включително във Франция.


