Вход
София
Времето в София -1 o C

ФУТБОЛНА БОМБА В ПИК - Георги Атанасов с тежки думи за Лечков и БФС: Много ми е странно...

ФУТБОЛНА БОМБА В ПИК - Георги Атанасов с тежки думи за Лечков и БФС: Много ми е странно...

на 01.12.2019
88457
14
ФУТБОЛНА БОМБА В ПИК - Георги Атанасов с тежки думи за Лечков и БФС: Много ми е странно...
01.12.2019
14
88457

Един от най-известните български спортни журналисти Георги Атанасов призова за кардинални промени в родния футбол. Атанасов изрази пред ПИК редица свои виждания относно това какво трябва да се случи в толкова популярния спорт в България. Той също така сподели подробности за предаване, започващо днес по една от родните телевизии, което стартират с Жаклин Михайлов (също дългогодишен деец в българското спортно пространство). Ето и продължението на интервюто с Жоро Атанасов, в него той казва тежки думи относно националния ни тим, посещаемостта на мачовете в елитното родно първенство, Йордан Лечков и Цар Футбол като цяло в родината ни.

- Г-н Атанасов, по темата за футбола, но извън клубния такъв. Добра идея ли е новото ръководство на БФС съвместно с министерството на образованието и министерството на спорта да организират мащабни училищни футболни първенства (включващи заплати за треньори, осигуряване на терени, организация и прочие) и това да стартира възможно най-скоро?

- Чудесна идея е. Стига да има достатъчно човешки материал, защото като четем анализите и фактите, които споделят демографски социолози просто е страшно да мислим какво може да се случи с нашата нация при нейното стопяване непрекъснато. Дано има достатъчно млади хора, това е най-важното, които както споменах са единствения демографски и природен ресурс, от който може да се черпят таланти и надежди за по-добро бъдеще за футбола, спорта, пък и за цялото общество. Но това, което казвате за ученическото първенство ме настройва на носталгична вълна, като по-възрастен човек аз много добре си спомням, че преди години у нас се провеждаше едно прекрасно ученическо първенство по футбол. Средношколско, в което участваха отбори на гимназии и техникуми, на средните училища.

ФУТБОЛНО ТОРНАДО В ПИК - Венци Стефанов за Лечков: На здрава глава си връзва бинт

ФУТБОЛНО ТОРНАДО В ПИК - Венци Стефанов за Лечков: На здрава глава си връзва бинт

Любопитните казуси свързани с БФС продължават. Както е...

на 13.11.2019

И този шампионат смея да твърдя беше на равнището почти на сегашната Втора професионална лига. Изключителни футболисти, които бяха на 17-18-19 годишна възраст, които вече бяха утвърдени юноши, а даже някои играеха за представителните тимове на елитните родни клубове. И тези момчета, паралелно с постоянните си ангажименти в отборите, участваха през определен период във визираните първенства на средношколците. А мачовете във въпросния шампионат се играеха пред повече зрители, отколкото в момента се провеждат около 80 процента от срещите в т.нар. ни елит. И оттам излизаха страхотни футболисти. Отделно съществуваше и студентско първенство между ВУЗ-вете, което беше също една огромна подчертавам атракция, където се появяваха вече известни, популярни майстори от елита. И това бяха наистина чудесни моменти, но уви - това са спомени.

- Може ли да очакваме някакви по-добри резултати от националните ни гарнитури за в бъдеще, ако не бъдат осъществени мащабни промени в развитието на българския футбол, а виждаме, че Извънредният конгрес на БФС, е спорно дали е чак толкова извънреден, след като ще се състои близо 10-ина месеца след подаването на оставката на г-н Михайлов, без кардинални промени, да се надяваме ли на нещо по-добро?

- В момента усещам отново известния нашенски синдром на илюзиите, самозалъгването и кухото патриотарство. Ето сега, по някакво стечение на съдбата имаме практически шанс да се примъкнем до участие на Евро 2020, чрез т.нар. репешажи след абсурдната за мен висша математика на т.нар. Лига на нациите. Според мен, да си сред най-слабите тимове в традиционните квалификации и да получиш опция да се класираш през иглени уши чрез някакъв по мнението ми хуманитарен репешаж, сбъркана ми се вижда въпросната формула. Но разбира се, ще се радвам ако България се промъкне до Евро 2020. Само, че пак по някои медии се започва с надуване на балона. Не случайно Конгресът се насрочва чак за юни. Може би някой очаква подарък свише, за да може да си го припише като актив и да остане в играта, във фокуса и около касата на БФС. Която по хвалбите на ръководството на т.нар. от мен фирма "Боби и Ко" има огромна сума за родните стандарти.

Много по-важно е да се заемем с всичките тези неща, за които говорихме по-рано, за да имаме едно добро футболно бъдеще. И нацията да черпи самочувствие, а не фрустрация от най-популярния ни спорт. И ако случайно, дай Боже, се промъкнем до Евро 2020, без да сме променили нищо, със същите хора, то ще мине и премине тази конюнктурна еуфория, отново ще запишем исторически поражения на самия форум, пак ще си говорим същите работи...

- Дано родните "трикольори" триумфират във визираните баражи, но дори да се класираме за ЕП 2020, промени във футбола ни явно са нужни?

- Резултати от 1 или 2 мача, дори едно класиране нищо не могат да променят в генерален план, ако не се промени самата система. Според мен, имаме нужда от промяна на системата и много дебело трябва да подчертая, че няма как да я осъществим със старите физиономии. Елементарната логика на т.нар. политическа отговорност без значение дали става дума за правителство или някаква друга организация, фирма. Щом една система, сфера не работи - отиват си тези, които ръководят.

На мен ми е много странно какви са тези напъни на г-н Лечков да се впива със зъби и нокти в някакви букви и алинеи. Какъв обществен кредит на доверие би имал той, след като участва като първи вицепрезидент в управлението на футбола и след като под неговото ресорно ръководство националният ни отбор стигна до 60-о - 70-о място в ранглистата на ФИФА?

А относно Конгреса на БФС - клубове от села и паланки, тимове, които нямат никаква дейност, обаче забележете какъв е Уставът - абсурден. Визираните клубове разполагат с глас равен на ЦСКА, Левски, Славия, Ботев (Пд), Берое, Черно море и т.н.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(14)
1
Георги Ифандиев се Гаври с ПОДЧОВЕКА-КОМУНИСТ Георги Атанасов от Парцала на ДС "УИКЕНД" ! Преди 30г. Изпуснахме да ИЗБИЕМ Комунистите и Милиционерите, Децата и Внуците им Няма да Изпуснем ! http://vchas.net/57588/ Спа-сението на България е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на МВР - ИБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на ДС - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
2
Защо давате думата на глашатая на футболната мафия? Атанасов е мюрето, което провокира тихата опозиция да си разкрие картите пред конгреса. На Г.Г. говорителя.
3
Защо ли Лечков е толкова гневен, защото като му бият шута и няма да настаняват в хотела му отбори. Други ще лапкат кинтите, а този наглец ще трябва да поработи за туризма, както работят другите.
4
...............КВО СТААНА БЕ СНИМКИТЕ НА ВИНЕТУ С ГРИНГО ?......И........КОИ ША ПААРДИ ФТРАБАТА ?......ПУТИН НЕ ИСКА ИНДИЯНЦИ ........ДАЛ ГИ НА ГРИНГО....... ГРИНГО ВИКА ШЕИ ВИ ДАМ НА РЕЖЕПКАТА.........ХЕРА А ТУРИ ПИЧАТА НА РЕЗЕРВАТА !......КВИ ВИЗИ БЕ........ВИКА ГРИНГО......МИ СА КВО ?.......И ТОРБАТА БИЛЛА Я НЕМА........И ЕМИГРАНТА ГУ НЕМА !....... МИ ЦЕЛА МИЗТЕРИА !.........КВО ?......
5
Поражда само насилие и расизъм.
6
.............Е АТИЛКА Е МАСОФ УБИЕЦ МА !..............КУДЕ Е ЕМИГРАНТА КАРАКАЧАКОФ.........ФЛЕЗНАЛ У БАНЯТА ТАМ МА НЕ ИЗЛИЗНАЛ !......МОЕ ЛИ СЕ КУПЕ ОШТИ ?..........ШО БЕШИ МНО МРЪЛЯФ !......КОИ ?........
7
Георги отиде в телевизията на ВМРО 24 часа и така Каракачански го купи. Така на Гошо му затвориха устата да пише срещу продажната политика на ВМРО към Македония. А Гошо пишеше хубаво в "Уикенд" за македонските българи, продадени от МВРО, за да може военният министър да си вее байряка в НАТО. Гоше, Гоше и ти се продаде на властта!
8
Каракачана така работи. Види ли некой да го хлеби, веднага го присламчва на яслата на Пиротска. Тъй и хлебец му дава, и устата му затваря. Че Гошето се е продал, нема съмнение. За колко обаче ми затвориха устата?
9
Жоро Атанасов (плямпача) е луд и не трябва да му се дава да прави изявления.
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
ЖОРЕТО Е КАТО ОНЯ ОТ БСП ГОШО ТЪПОТО!!САМО ПЛЯМПА ЗАТОВА МУ ВИКАТ ЖОРО ПЛЯМПОТО??
13
Само12коментара,Жорееееееееееееееееееееееее,излагаш се.Гугле,сичко знае,да ама не,писах''репешаж'',а от''Български тълковен речник'',отговарят,НЯМА ТАКАВА ДУМА.
14
отговор на коментар
http://rechnik.chitanka.info/w/%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%B6
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 2223
архив

Сладка 14-годишна ученичка търси да се запознае със симпатичен господин за забавен видеочат. Моят мейл: operacia-lolita@mvr.bg

 

няма нови новини
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
сега
1047
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ и Патриотите отрязаха Радев за консултациите за Изборния кодекс (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
ОПАСНО: Всеки пети с пневмония от грип
x