Вход
София
Времето в София -1 o C

ФУТУРИСТИЧНО: Бош показаха колите на бъдещето (СНИМКИ)

ФУТУРИСТИЧНО: Бош показаха колите на бъдещето (СНИМКИ)

на 14.12.2018
18826
3
ФУТУРИСТИЧНО: Бош показаха колите на бъдещето (СНИМКИ)
Автор: ПИК
14.12.2018
3
18826

Голяма част от технологиите, използвани в съвременните автомобили, са дело на компанията Bosch, която си е поставила за цел, да се превърне в технологичен лидер и при бъдещите автомобили с автономно управление.

Концепцията представлява, четириместно електрическо превозно средство с просторен интериор, в който пътниците са разположени един срещу друг, а подобни на таблет екрани, предоставят на пътниците информация и развлечения, които според Bosch може да се използват и като подпомагащи работата инструменти. Превозното средство разполага с Wi-Fi, както и може да предоставя информация за времето, пътуването и да прави резервации, пише "Монитор".

Система от камери предупреждава пътниците, ако са забравили чантата или телефона си, като системата различава подобни предмети от боклук и разлята течност, от което разбира, дали превозното средство се нуждае от почистване. Но Bosch си е поставил по-големи цели от разработването само на хардуер, като работи и върху много цифрови системи.

„В бъдеще всяко превозно средство на пътя ще използва цифровите услуги на Bosch”, казва д-р Маркус Хайн (Markus Heyn), от управителния съвет на Robert Bosch GmbH. Това са някой от разработваните системи:

Perfectly Keyless е цифрова услуга за безжичен достъп, използваща смартфона на потребителя, като уникален ключ за достъп до превозното средство.

Convenience Charging следи заряда на батерията на електрическите превозни средства и го комбинира с информацията за времето, трафика и данните за енергийната консумация на бордовите системи, като климатика, за да управлява процеса за вземане на решение кога и къде да се прекрати обслужването, за презареждане. Системата предварително резервира място в най-подходящата станция за зареждане, за да не се получава дублиране.

Predictive road condition позволява на автономните превозни средства да разберат, къде на пътя може да има разлив на гориво или чакъл.

Bosch Road Signature е по-точна версия на GPS, която позволява на автономните превозни средства да знаят и съобщават своите позиции, с точност от няколко сантиметра.

Predictive diagnostic system следи важните компоненти в автомобила, уведомявайки контролния център, преди да възникне неизправност и да остави пътниците в нужда.

Компанията работи още върху „over the air” система за обновяване на софтуера и платформа за свързване, която обединява всички системи, предоставяйки информация на мениджърите на автопаркове, на изпълнителите на транспортните услуги, както и на производителите на превозните средства за това, какво е общото им състояние, както и информация за всяко превозно средство.

Bosch дори е създал дъщерно дружество, наречено Escript, което да се съсредоточи върху информационната сигурност на тези свързани автомобили.

Bosch предвижда големи флотилии от напълно автономни таксита, които ще бъдат на пътя „най-късно до средата на следващото десетилетие”, като вече дълго време се проучва, как тази революция на превозните средства ще промени автомобилния пазар, транспортния микс като цяло и градовете, в които ще живеем в бъдеще.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Сюжетът “Борисов с къща и любовница в Барселона” e:
Общо гласували: 6238
архив

- Здравейте, обаждам се от библиотеката. Вашата жена все още не ни е върнала една книга?
- Каква книга?
- Учебно ръководство "Как да се омъжа за богат и тъп идиот."

няма нови новини
Днес: 283
hot
най-четени новини в момента
сега
2827
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Превозвачите категорични пред Нанков: Протестите не са наши, не участваме в политически акции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Вижте тези няколко любопитни факта за размера на мъжкия член
x