Хамид Хамид разкости Цветан Василев за заграбените милиарди от КТБ: С тях ли финансирате "Възраждане" и ППДБ? (ВИДЕО)

Епицентър

Хамид Хамид разкости Цветан Василев за заграбените милиарди от КТБ: С тях ли финансирате "Възраждане" и ППДБ? (ВИДЕО)

200106
на 15.08.2024
Хамид Хамид разкости Цветан Василев за заграбените милиарди от КТБ: С тях ли финансирате Възраждане и ППДБ? (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Заместник-председателят на Парламентарната група на ДПС Хамид Хамид разкости привлечения като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери във връзка с фалита на КТБ Цветан Василев, на когото ППДБ и "Възраждане" любезно предоставиха парламентарен "ефир" и трибуна днес.

препоръчано

Акцията, която се осъществи в рамките на временната комисия за Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Петров-Еврото, бе организирана по искане на русенския депутат от "Възраждане" Златан Златанов и по официална покана на бившия правосъден министър от ППДБ Надежда Йорданова.

По време на изслушването Хамид цитира част от обвинителния акт срещу Василев, който стои зад обира на века - фалита на Корпоративно-търговска банка. 

"Ръководената от вас организирана престъпна група, извършвайки 146 престъпления, е източила общо 3.6 милиарда пари на вложителите български физически и юридическа лица, от които 2.5 милиарда през кухи фирми и 1.1 милиарда в чували сте ги изнесли. С тези пари ли финансирате тези две руски партии - "Възраждане" и ППДБ?", попита Хамид Хамид.

"Кога ще се явите пред българското правосъдие да отговаряте за тази щета, за това престъпление на века или по-точно за тези 146 престъпления. След като нямате нищо общо, както твърдите вие, кога ще се явите пред българското правосъдие и защо се криете в приятелска на Русия държава", добави депутатът от ДПС.

Заради провеждането на изслушването, организирано да "изпере" Василев и да бъде ударен основния му конкурент Делян Пеевски, който извади на бял свят чудовищните му далавери, с които милиарди бяха източени от банката, ППДБ блокира работата на Народното събрание. В неговия дневен ред за петък бяха заложени важни закони, както и изслушването на четирима служебни министри във връзка с водната криза и предприемане на спешни мерки на национално ниво за нейното преодоляване.

Още по-скандалното е, че в организационния комитет по изслушването на афериста, който се укрива в Белград, се изтъпани и бивш правосъден министър! В парламентарните кулоари депутати цял ден недоумяваха как е възможно екссекретарката на Христо Иванов, Надежда Йорданова, да отправя официална покана за изслушване към обвиняем за над 100 престъпления, който се крие от българското правосъдие и отказва да застане пред родната Темида, за да отговаря за далаверите си.

Вижте още във видеото:

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК