Харалан Александров с ГОРЕЩ анализ: Изборът е между Борисов и президентска република

Акценти

Харалан Александров с ГОРЕЩ анализ: Изборът е между Борисов и президентска република

89824
преди 4 часа
Харалан Александров с ГОРЕЩ анализ: Изборът е между Борисов и президентска република
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Проблемът е, че проблемите на тези, на които са им ясни, не са им по силите да ги решат. В рамките на тези години се формираха политически идентичности на партиите. Те съществуват не, за да управляват, а за да се саморазправят с политическите си врагове. Така от ефира на БНТ, Харалан Александров, коментира ситуацията на политическия терен дни преди старта на предизборната кампания.

препоръчано

Попаднахме в капана на предсрочните избори, отчете социалният антрополог.

"Българската политическа класа се справя много зле с опитите да сформира коалиция. За жалост не виждам това да се подобрява“, анализира още той.

Според Александров, обществото е силно разделено и фрагментирано, именно заради поляризацията между партиите. И даде за пример, че вълната от семейно насилие, също се дължи на това политическо напрежение.

"Не мисля, че с промени в листите, ще се постигне кой знае каква привлекателност към избирателите. Идеята да се вдигнат кметове за водачи на листи - това е идея на ГЕРБ, е по силата на силната местна власт, които общността подкрепя и харесва. Те няма да станат депутати - общностите не си го пускат, аз го знам този конфликт. Те си ги обичат и си ги искат“, коментира той и листите на ГЕРБ, в които на някои места като водачи, личат имената на успешни кметове на партията.

“Борисов е една от малкото фигури, които има силата да оцелее в тези тежки времена, да оцелее на тези атаки и да формира, дай Боже, кабинет“, заяви още Александров.

Ако това обаче не се случи обаче, то страната щяла да тръгне по пътя на президентска или полупрезидентска република или да се чака фигурата на нов спасител.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 25 септември: Овните да са пестеливи, трудности за Девите, Везните да не шофират САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 25 септември: Овните да са пестеливи, трудности за Девите, Везните да не шофират
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Парламентарният ден започна със скандал - вътрешният министър не се яви да отговаря за педофилията и за подготовката на изборите, принудиха го да дойде (НА ЖИВО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Парламентарният ден започна със скандал - вътрешният министър не се яви да отговаря за педофилията и за подготовката на изборите, принудиха го да дойде (НА ЖИВО)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК