Цацаров е поискал от Прокурорската колегия на ВСС да бъде преназначен като редови прокурор

Темида

Цацаров е поискал от Прокурорската колегия на ВСС да бъде преназначен като редови прокурор

23622
на 13.12.2019
Цацаров е поискал от Прокурорската колегия на ВСС да бъде преназначен като редови прокурор
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Досегашният главен прокурор Сотир Цацаров е поискал от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) да бъде преназначен като редови прокурор. Това става ясно от дневния ред на кадровиците за вторник, 17 декември 2019 година.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Точката е включена в дневния ред след молба, подадена от досегашния главен прокурор за преназначаване "по реда 169, ал.5 ЗСВ".

На 12 декември пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие оставката на главния прокурор Сотир Цацаров с 20 гласа "за", след като ден по-рано, в сряда - 11 декември, Народното събрание го избра с 165 гласа подкрепа за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

За да встъпи в длъжност на новата позиция обаче се изисква указ от президента за освобождаването му като главен прокурор. Очаква се държавният глава Румен Радев да подпише документа, с който да освободи Цацаров, а след обнародването в "Държавен вестник" ще стане възможно и встъпването на избрания двукратно от ВСС за следващ "обвинител №1" Иван Гешев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция Митници (ВИДЕО) Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция "Митници" (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК